​Μετά τις εκλογές-φιάσκο για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, με τις αιχμές, τις εντάσεις και τις μομφές μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων (για την προεδρία του κόμματος) να κυριαρχούν, ο Κώστας Καραμανλής στέλνει το ηχηρό και αγωνιώδες μήνυμα του, καλώντας του για ενότητα.

Όπως αναφέρει «Το Βήμα», σε συνομιλίες του ο πρώην Πρωθυπουργός, τονίζει πως η ΝΔ πρέπει να περάσει αναίμακτα τις εκλογές, ώστε να ανασυγκροτηθεί άμεσα και να ανταποκριθεί στο θεσμικό της ρόλο, αυτόν της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

2339860.jpg

«ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ» ΖΗΤΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑΣ:

Σε συνέντευξη του στο «Έθνος της Κυριακής», ο Αντώνης Σαμαράς δηλώνει πως θέλει το κόμμα ενωμένο και πλήρως αξιόμαχο, ώστε να είναι έτοιμο να κερδίσει την διακυβέρνηση της χώρας.

Για τον λόγο αυτό, ζητά από τους τέσσερις υποψηφίους να δείξουν «σοβαρότητα και ενότητα», καθώς και να γίνουν άμεσα οι εσωκομματικές εκλογές, οι οποίες έχουν οριστεί για τις 20 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, τονίζει πως η ΝΔ πρέπει να περασπιστεί το έργο της, που σήμερα δικαιώνεται, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει να επιστρέψει στην εξουσία, όπως υποστηρίζει:

«Αυτό το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το κατεδαφίζει», δηλώνει ο κ. Σαμαράς.

Στη συνέντευξη του, ξεκαθαρίζει ακόμα πως «δεν είναι η αγωνία μου να επιστρέψω», ενώ σχολιάζοντας το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού ή οικουμενικής κυβέρνησης, εκτιμά ότι σήμερα τέτοιες προϋποθέσεις δεν υπάρχουν και όσα λέγονται είναι ευφάνταστα σενάρια.

«Δεν ξέρω αν θα αντέξει η κυβέρνηση. Νομίζω ότι ήδη δείχνει σημάδια πανικού», καταλήγει.