Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Βουλής, λίγο πριν την ψηφοφορία του κρατικού προϋπολογισμού του 2016.

«Πάμε όπισθεν ολοταχώς, σε όλα τα μέτωπα» είπε η κα Γεννηματά, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «είναι ανάλγητη» έναντι των ΑΜΕΑ.

«Δεν υπάρχει αποτύπωμα, ούτε ίχνος κοινωνικής πολιτικής», είπε η κα Γεννηματά, καταγγέλλοντας ότι «στήνεται πελατειακό κράτος ημετέρων».

«Χάρισαν… διέγραψαν 190 εκατ. σε μεγαλοφειλέτες, δηλαδή όσα χρειάζονται για να μην καταργηθεί το ΕΚΑΣ. Ποιο είναι το αριστερό αποτύπωμα όταν φέρνουν διάταξη για να κοπεί το ΕΚΑΣ αρχικά στο 20% των δικαιούχων, όταν μειώθηκε το ποσό για την ανθρωπιστική κρίση;» διερωτήθηκε η κα Γεννηματά .

Αναφερόμενη στην στάση που αναμένεται να κρατήσει το κόμμα της, η κα Γεννηματά είπε ότι «θα επιμείνουμε στην προσπάθεια ευρύτερης συνεννόησης και διαμόρφωσης ενός εθνικού πλαισίου για οριστική έξοδο από τη κρίση. Είμαστε όμως αντίθετοι με κάθε πρόταση για δημιουργία "μετώπων", είτε των δήθεν ευρωπαϊκών με την δεξιά, είτε των δήθεν προοδευτικών με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και οι δύο αυτές λογικές θα βλάψουν αυτή την ώρα την Ελλάδα το ίδιο».

«Επιμένουμε στη δική μας πορεία, με το δικό μας αυτόνομο λόγο. Διάλογο λοιπόν και εθνική συνεννόηση. Αλλά εδώ στην Βουλή με ανοιχτές πόρτες, με καθαρές προτάσεις, με ειλικρινείς προθέσεις χωρίς στημένες καταστάσεις, που υπονομεύουν και το κύρος των θεσμών», πρόσθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Παράλληλα η κα Γεννηματά, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχείρησε να κάνει κατάληψη υποτίθεται στο χώρο της κεντροαριστεράς, «κατέλαβε όμως πλήρως το χώρο της δεξιάς».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε να συσταθεί εξεταστική επιτροπή «με αντικείμενο το πώς δημιουργήθηκε η κρίση, πως φθάσαμε στα μνημόνια… στο PSI και στην πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών».

ΒΙΝΤΕΟ ΒΟΥΛΗ