​«Ή εγώ ζω σε άλλη χώρα, ή η κυβέρνηση βιώνει μια εικονική πραγματικότητα. Ο κύριος Τσίπρας αναπαύεται σε αλαζονικό συννεφάκι και έχει την ψευδαίσθηση ότι κυβερνά. Ο βασιλιάς όμως είναι γυμνός… Λυπάμαι κύριε πρωθυπουργέ που θα σας ξυπνήσω…». Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ, Ι.Πλακιωτάκης, λίγο πριν την ψηφοφορία του κρατικού προϋπολογισμού του 2016.

Ο κ.Πλακιωτάκης, αφού έκανε αναδρομή στην οικονομική κατάσταση της χώρας πέρυσι τέτοιο καιρό, υπενθύμισε τις προεκλογικές δεσμεύσεις που έδινε ο ΣΥΡΙΖΑ περί σκισίματος μνημονίων!

«Αλήθεια κύριε Τσίπρα γιατί δεν φέρνετε πράξη νομοθετικού περιεχομένου να σκίσετε το μνημόνιο, μήπως πρέπει να συνεννοηθείτε με την φίλη σας την κυρία Αγγέλα;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, κατηγορώντας προσωπικά τον πρωθυπουργό ότι κέρδισε τις εκλογές με ψέματα και υποσχέσεις!

«Έχετε κατανοήσει το κακό που έχετε κάνει στον τόπο κύριε Τσίπρα; Πολύ αμφιβάλλω αν έχετε αίσθηση της πραγματικότητας» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ, υπενθυμίζοντας τα capital controls, το κλείσιμο των τραπεζών κ.α

«Ο προϋπολογισμός του 2016 φέρνει νέους φόρους, είναι αντιαναπτυξιακός και κοινωνικά άδικος, αναδεικνύει την ασυνέπεια και την αναξιοπιστία τους, αναδεικνύει τις κάλπικές υποσχέσεις τους» σχολίασε στην συνέχεια ο κ.Πλακιωτάκης, αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ.


«Ο προϋπολογισμός δεν βγαίνει, είναι εξωπραγματικός, δεν μπορεί να πιάσει τους στόχους, είναι καταδικασμένος να αποτύχει, μειώνει τις συντάξεις, τα εισοδήματα και τις επενδύσεις, αυξάνει το χρέος» πρόσθεσε ο κ.Πλακιωτάκης, καταγγέλλοντας ότι ο προϋπολογισμός δεν συνετάχθη στο υπουργείο Οικονομικών αλλά στις σουίτες ��ου Χίλτον υπό τις εντολές των δανειστών .

Χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «ντροπή των Ελλήνων και μεσάζοντα του Σόιμπλε και της Μέρκελ».

«Θα καταψηφίσουμε αυτόν τον προϋπολογισμό και καλώ να πράξουν το ίδιο οι συνάδελφοι από όλες τις πτέρυγες της Βουλής… Η μοίρα μας βρίσκεται στα χέρια μας» κατέληξε.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ