Για «συντηρητική αναδίπλωση του πολιτικού σκηνικού», έκανε λόγο ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στη Βουλή για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2016, το βράδυ του Σαββάτου.

Ο κ.Κουτσούμπας εξήγησε ότι «επιχειρείται η όψιμη μεταμφίεση του ΠΑΣΟΚ και η αναμόρφωση της Ν.Δ.» για να υπάρχουν έτοιμες δυνάμεις να αναλάβουν, ωστόσο η συντηρητική αναδίπλωση γίνεται «είτε με όσους κυλούν σε θολά ποτάμια, είτε με άλλους που τους ακούσαμε και απόψε να παίζουν το ρόλο του λαγού – μέσα σε τσίρκο βέβαια», είτε με την Χρυσή Αυγή, την οποία χαρακτήρισε «φασιστικό κόμμα» που περιμένει να ολοκληρωθεί η δίκη της για να επαναλάβει τις παράνομες πράξεις της.

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση, ο γγ του ΚΚΕ τόνισε ότι «ένας χρόνος διακυβέρνησης από την Αριστερά του κεφαλαίου ήταν αρκετός για να σπάσει η σαπουνόφουσκα περί διαχείρισης του καπιταλισμού».

«Όποιος είχε πιστέψει το προεκλογικό παραμύθι της κυβέρνησης για σκληρή διαπραγμάτευση, θα έπρεπε να ρίξει μία ματιά στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού που αποτελεί μία επίσημη ομολογία για τον ταξικό προσανατολισμό της κυβέρνησης να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η κυβέρνηση, όπως είπε ο κ.Κουτσούμπας, «έχει αναλάβει να τελειώσει όλο το αντιλαϊκό έργο που δεν τελείωσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις».

ΒΙΝΤΕΟ ΒΟΥΛΗ