«Η χώρα χρειάζεται μαχαίρι στις σπατάλες». Αυτό τόνισε από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2016, τον οποίο χαρακτήρισε «γκρίζο, αδιαφανή και άδικο».

Όπως εξήγησε ο κ.Θεοδωράκης, από τις σπατάλες επωφελούνται προνομιούχοι και συντεχνίες και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι βάζει και άλλους φόρους και τέλη, σε μία κοινωνία που ασφυκτιά.

Ο επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ ζήτησε να μειωθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι που εργάζονται για το πολιτικό σύστημα και να μειωθούν στο μισό τα χρήματα που προορίζονται για τα κόμματα.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θέλει να ωφελήσει συγκεκριμένα πρόσωπα. Θέλει να κάνει πολλά ρουσϕέτια», πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης. «Εσείς προσθέτετε νέους γραφειοκράτες πάνω στους παλιούς γραφειοκράτες, απλώς φορολογείτε με τη μεζούρα τους πολίτες», είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.

«Η δεύτερη φορά αριστερά –αν δεν είμαστε ακόμη στην πρώτη φορά- παρουσιάζει σήμερα έναν προϋπολογισμό της γνωστής σειράς των μνημονιακών προϋπολογισμών» πρόσθεσε ο κ.Θεοδωράκης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι ψάχνει σανίδα σωτηρίας, ενώ έχει «κόψει όλες τις γέφυρες με τη δημιουργική Ελλάδα».

ΒΙΝΤΕΟ ΒΟΥΛΗ