​Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, κατά την ομιλία του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2016.

Ο κ.Μιχαλολιάκος χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό «μνημονιακό», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι είναι πιστή στα όσα ζητούν οι δανειστές και τα εφαρμόζει κατά γράμμα.

«Προϋπολογισμός μιας κυβέρνησης υποτίθεται αντιμνημονιακής, που έλεγε ότι θα σκίσει τα μνημόνια. Μοιραία θα πέσει έξω. Με ποια αισιοδοξία καταθέτετε αυτόν τον προϋπολογισμό όταν υπάρχουν ανεξόφλητα χρέη 82 δισ. ευρώ; Ο προϋπολογισμός θα πέσει έξω», τόνισε ο κ.Μιχαλολιάκος και πρόσθεσε: «Λέτε ότι θα υπάρξει ελάφρυνση του χρέους, που θα αρχίσει από τον Μάρτιο. Ακούγεται και το ότι θα επιστρέψει η Ελλάδα στην ανάπτυξη, την ώρα που εγκαταλείψατε τα περί επαχθούς χρέους και ξεκαθαρίσατε την παράταξη από αυτούς που έλεγαν ότι πρέπει να διαγραφεί το χρέος».

«Το χρέος είναι η πηγή της δυστυχίας του ελληνικού λαού που οδήγησε σε αυτή τη σκληρή πολιτική λιτότητας τα πέντε χρόνια του μνημονίου. Μέσα σε όλα αυτά, φέρνετε νέα φοροκαταιγίδα, δεν την αντέχει ο λαός, και έναν περίεργο νόμο το περιουσιολόγιο. Ο Μπολσεβίκος που κρύβεται μέσα σας έρχεται στην επιφάνεια», τόνισε.

«Αντί να κοιτάξετε τη λίστα Λαγκάρντ και τις άλλες λίστες κοιτάτε πως να ξεζουμίζετε τον έλληνα πολίτη. Με την αριστερή διακυβέρνηση φτάσατε τον κόσμο στην απελπισία. Του δώσατε ελπίδα και τον ξεγελάσατε», είπε ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής, ενώ σκληρή κριτική άσκησε και στη ΝΔ.
«Η ΝΔ λέει ότι δεν κάνει συνεννόηση. Μα έκανε στις 14 Αυγούστου, όταν είπατε ναι στη συμφωνία, τώρα για να κερδίσει πολιτικό έδαφος λέει ότι θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό», είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στο προσφυγικό, ο κ.Μιχαλολιάκος είπε ότι η κυβέρνηση είναι εθνικά επικίνδυνη και τα έχει κάνει θάλασσα. «Η Ελλάδα τίθεται εκτός Σένγκεν με δική σας ευθύνη», τόνισε.