​Εξηγήσεις για τα ακίνητα που δεν περιλαμβάνει στο πόθεν έσχες του 2012 έδωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, τονίζοντας μάλιστα πως έχει 4 και όχι 34 ακίνητα!

«Έχω τέσσερα ακίνητα, τρία από κληρονομιά. Τα τέσσερα δεν είναι ούτε 34, ούτε 44» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε ο υπουργός έχει περίπου 30 αγροτεμάχια για τα οποία πληρώνει συνολικά ΕΝΦΙΑ 37 ευρώ! Σύμφωνα με τον κ.Σταθάκη, τα αγροτεμάχια ανήκουν στην σύζυγό του και βρίσ��ονται στην ορεινή Κορινθία και Αρκαδία. «Αυτά τα αγροτεμάχια που είναι στα δικαστήρια από το 2004 έγιναν… ακίνητα», ανέφερε και διάβασε όλο τον κατάλογο με τον ΕΝΦΙΑ που πληρώνει για κάθε ακίνητο. Πρόκειται για ποσά από 0,08 ευρώ έως 2,04 ευρώ και συνολικά είναι 37 ευρώ. «Δεν τα δήλωσα το 2012, διότι δεν ήξερα κατ’ αρχήν δεν ήξερα αν έπρεπε να τα δηλώσω. Δεν θα έμπαινα στον κόπο να το διορθώσω αν δεν το οικειοποιείτο η Ν.Δ. για να κάνει μία επίθεση εναντίον μας περί ηθικής και Αριστεράς», υπογράμμισε ο κ. Σταθάκης και επεσήμανε ότι αυτά τα 3 – 4 χρόνια «έχουν ψάξει τα πάντα και δεν έχουν βρει τίποτα. Το παραμικρό ψεγάδι».

Ο υπουργός έκανε λόγο για «ψέματα», ενώ δεν σχολίασε το θέμα με τις καταθέσε��ς που βρίσκονταν σε λογαριασμό της μητέρας του στον οποίο εμφανιζόταν ως συνδικαιούχος μαζί με τον αδελφό του.

Ο ίδιος υπενθύμισε πως «είναι γνωστό ότι ανήκω σε ευκατάστατη οικογένεια που δραστηριοποιείται 80 χρόνια στη ναυτιλία. Την ξέρουν οι πάντες στη Ν.Δ. και ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. έχει κάνει δηλώσεις για την οικογένειά μου. Ντρέπομαι που διολισθαίνουν κάποιοι στη ΝΔ».