Δηλώσεις που θύμισαν την πρώην υπουργό Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία είχε πει επικ��ς ατάκες (τύπου οι μετανάστες έρχονται στην Αθήνα και λιάζονται και μετά εξαφανίζονται) έκανε το πρωί του Σαββάτου η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου όταν ρωτήθηκε για τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν από το διορισμό δύο ανιψιών της σε πολιτικά γραφεία υπουργών.

TASIA.jpgImageHandler.jpg

Τ.Χριστοδουλοπούλου Σ.Αναγνωστοπούλου

"Φταίω εγώ που άλλος υπουργός προσέλαβε συγγενή μου; Είναι κακό συγγενείς να διορίζονται σε πολιτικά γραφεία;"

Η κα Αναγνωστοπούλου έκανε λόγο για «έναν απίστευτο κανιβαλισμό», τονίζοντας πως δεν είναι κακό να έχει κάποιος στο γραφείο του συγγενείς του.

«Θέλω να ρωτήσω ένα πράγμα. Στο πολιτικό του γραφείο, μπορεί να πάρει κάποιος, βάση του νόμου, έναν άνθρωπο ο οποίος είναι στο περιβάλλον του; Συγγενικό ή φιλικό; Είναι κακό να έχει κάποιος στο πολιτικό του γραφείο συγγενείς 3ου βαθμού; Είμαι υπόλογη που άλλος υπουργός προσέλαβε συγγενή μου;» διερωτή��ηκε.

«Κάποιος ήθελε να δημιουργήσει θέμα. Η πολιτική πρέπει να διεξάγεται με πολιτικούς και ιδεολογικούς όρους. Είμαι από αυτούς που λέω πάντα – και στο κόμμα μου – ότι χτυπάς τις πολιτικές, δεν χτυπάς τα πρόσωπα, γιατί θα καταντήσουμε στο τέλος να βγάζουμε μαχαίρι ο ένας στον άλλον» κατέληξε η κα Αναγνωστοπούλου, μιλώντας στο Mega.

Κατά τα άλλα η κα Αναγνωστοπούλου έδωσε διαβεβαιώσεις ότι δεν θα αλλάξει το σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ για το 2016. Εξήγησε ότι ξεκινάει εθνικός διάλογος, στη διάρκεια του οποίου θα εξεταστεί και το θέμα των εξετάσεων.