​Ότι ΔΕΝ πρόκειται να αλλάξει στη μέση της χρονιάς το εξεταστικό σύστημα, διαβεβαίωσε η Σία Αναγνωστοπούλου.

Η αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, ξεκαθάρισε πως «δεν αλλάζει το εισαγωγικό σύστημα σε πανεπιστήμια ή στα ΤΕΙ από τη μια στιγμή στην άλλη και α��ό τη στιγμή που έχουν διανύσει το 1/3 της χρονιάς. Αυτό που είπαμε, είναι ότι ξεκινά εθνικός διάλογος για να δούμε και το θέμα των εξετάσεων» και πρόσθεσε πως «το 2016 δεν μπορεί να αλλάξει. Είμαστε στο μέσο της χρονιάς και δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Αυτό έλειπε! Το 2017 αν προκύψει από τον εθνικό διάλογο να αλλάξουν οι εισαγωγικές εξετάσεις, τότε θα υπάρχει όλος ο χρόνος να προετοιμαστεί ο κόσμος και να ελαφρυνθούν οι εξετάσεις».

Παράλληλα, τόνισε πως «αυτός που είναι Β΄Λυκείου δεν έχει να σκεφτεί τίποτα, γιατί οι εξετάσεις έτσι κι αλλιώς αν αλλάξει το εξεταστικό σύστημα, θα είναι ελαφρύτερο. Δηλαδή δεν θα βαραίνει πια το Λυκείο, να γίνεται διάδρομος για εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο».

Αναφερόμενη στην πρόταση του Αντώνη Λιάκου (επι��εφαλής του εθνικού διαλόγου για την παιδεία) να μην υπάρχουν εξετάσεις, δήλωσε ότι:

«Είπε μια ιδέα δικιά του η οποία θα πέσει στο διάλογο και θα δουν οι ειδικοί τι θα προκριθεί γιατί αυτά είναι θέματα ειδικών και ανθρώπων που είναι στο εν λόγω πεδίο. Όλα εξετάζονται και όλα είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων. Πρέπει να πούνε τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ τι θέλουν, τι μπορούν να σηκώσουν, πώς μπορεί να γίνει, γι΄αυτό δεν θέλω να προκαταλάβω τίποτε».

Τέλος, τον στήριξε και για το άρθρο του που αναφέρει ότι οι Μακεδονομάχοι ήταν Τζιχαντιστές της εποχής τους:

«Εκτός από σημαντικός επιστήμονας, είναι ένας άνθρωπος που πέρασε όλη την Χούντα στη φυλακή, και τα εφτά χρόνια. Δεν έχει ακουστεί ποτέ και ο ίδιος δεν το πλάσαρε ποτέ. Είναι πολύ άσχημο για τα πολιτικά μας ήθη να γίνεται στη Βουλή κριτική των επιστημόνων. Αυτό μου φαίνεται εντελώς απαράδεκτο. Γράφει ένας επιστημονικό έργο όπου τον οδηγεί η έρευνα του, μόνο οι συνάδελφοι του επιστήμονες είναι να τον κρίνουνε».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.