​Απόψε αναμένεται να κορυφωθεί στη Βουλή η συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Η Ολομέλεια θα συνέλθει στις 18:00 το απόγευμα, και η συζήτηση θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, με φανερή ονομαστική ψηφοφορία που παραδοσιακά παίρνει τον χαρακτήρα παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Υπουργοί και βουλευτές των κομμάτων αναμένεται να τοποθετηθούν επί του θέματος, ενώ θα ακολουθήσουν και οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών.

Να σημειώσουμε, ότι υπέρ της ψήφισης του Προϋπολογισμού έχουν ταχθεί οι εισηγητές και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης προσανατολίζονται προς την καταψήφισή του.

Την ίδια στιγμή, το Μέγαρο Μαξίμου παρά τους 153 που διαθέτει η κυβέρνηση Τσίπρα, θεωρεί σχετικά εύκολη την σημερινή ψηφοφορία και δεν ανησυχεί ιδιαίτερα, ρίχνοντας το βάρος της στην διαμόρφωση του δεύτερου πακέτου των προαπαιτούμενων που πρέπει να ψηφιστεί γύρω στα μέσα Δεκεμβρίου.

Να αναφέρουμε τέλος, πως ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, χαρακτήρισε τον νέο Προϋπολογισμό «σωστό εργαλείο επαρκές σε αυτή τη φάση για την εφαρμογή και τήρηση του οδικού χάρτη που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός», τονίζοντας πως είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας τα περί οικουμ��νικής κυβέρνησης.