«Το αποψινό συμβούλιο των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ έβαλε τέλος στις φήμες περί εξόδου της Ελλάδας από τη Σένγκεν» διαβεβαίωσε από τις Βρυξέλλες ο Γιάννης Μουζάλας.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, κατά τη διάρκεια του συμβουλίου επιβεβαιώθηκε ότι η απάντηση στο μεταναστευτικό πρόβλημα πρέπει να είναι ευρωπαϊκή και όχι εθνική.

«Η συρρίκνωση της ζώνης του Σένγκεν ισοδυναμεί με όλεθρο για την Ευρώπη» είπε ο κ. Μουζάλας, συμπληρώνοντας με νόημα πως «κάποιοι εξακολουθούν ανόητα να πιστεύουν ότι το πρόβλημα είναι στην Ελλάδα».

Ο ίδιος, κατά την παρέμβασή του στο συμβούλιο, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλει η Ελλάδα για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, ενώ οι ομόλογοί του υποσχέθηκαν ότι θα αυξήσουν τις προσπάθειες για να ανταποκριθούν στα ελληνικά αιτήματα.

«Είναι καιρός να σταματήσει αυτό το παιχνίδι περί ενοχής της Ελλάδας» συμπλήρωσε και κατέληξε τονίζοντας ότι όντως υπάρχουν αδυναμίες από ελληνικής πλευράς, αλλά από την άλλη αναγνωρίστηκε η μεγάλη προσπάθεια της χώρας.