​Για «μαφία και αριστερή αλητεία» κάνει λόγο σε γραπτή του δήλωση ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος, μετά τη δίωξη σε βάρος του για δύο κακουργήματα. Όπως μεταδώσαμε νωρίτερα στο star.gr, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ελένη Τουλουπάκη, άσκησε ποινική δίωξη για τα κακ��υργήματα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος σε βάρος του κ. Μητρόπουλου.

Η υπόθεση αφορά καταγγελλόμενη φοροδιαφυγή προ 16 ετών, όταν όπως καταγγέλθηκε, φέρεται να μην εξέδωσε απόδειξη για δικηγορική αμοιβή με την φοροδιαφυγή να αγγίζει τις 427.000 ευρώ. Με τις προσαυξήσεις πάντως το ποσό που φέρεται να οφείλει ο κ.Μητρόπουλος είναι περίπου το διπλάσιο, δηλαδή... 940.000 ευρώ. Αυτή η υπόθεση στοίχισε στον κ.Μητρόπουλο την βουλευτική του έδρα, αφού δεν συμπεριελήφθη στα ψηφοδέλτια του κυβερνώντος κόμματος.

Ο κ.Μητρόπουλος τονίζει πως πρόκειται για "επιχείρηση πολιτικής του εξόντωσης και σπίλωσης", καταγγέλλοντας πως σε αυτή μετέχουν υπάλληλοι Οικονομικών Υπηρεσιών και Αρχών.

Ο ίδιος επισημαίνει πως έχει ενημερώσει μέχρι και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, ενώ ζητά την προστασία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και καθιστά υπεύθυνο για όλες αυτές τις πράξεις τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σε λίγες μέρες (16-12-2015) εκδικάζεται ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας (Β’ Τμήμα) η αναίρεση του Δημοσίου και η δική μου κατά της υπ’αριθ. 3792/2015 απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, η οποία είχε ακυρώσει το μεγαλύτερο τμήμα του προστίμου που μου είχε επιβάλλει η Δ’ ΔΟΥ για ποσό που είχε εισπράξει το γραφείο μου (όχι εγώ προσωπι��ά) στο εξωτερικό το έτος 1999, είχε επαναπατρισθεί με το άρθρο 38 του ν. 3259/2004 («νόμος Αλογοσκούφη») και είχε αποδοθεί σε τρίτους δικαιούχους εις εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων.
Με το υπ’αριθ.πρωτ. Δ12.Α1115972/ΕΞ.2013/18.7.2013 έγγραφο της Διεύθυνσης Φορολογίας Εισοδήματος (τμήμα Α΄), το Υπουργείο Οικονομικών είχε αποφανθεί ότι το ποσό αφορούσε νόμιμο επαναπατρισμό κεφαλαίων εκ του εξωτερικού.
Εξάλλου, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους με την υπ’αριθ. 525/23-3-2015 Γνωμοδότησή του (Β’ Τμήμα), μετά από ερώτημα της κας Κατερίνας Σαββαΐδου, πρώην Γενικής Γραμματέως της ΓΓΔΕ, είχε αποφανθεί ότι η υπόθεση έτους 1999 είχε προ πολλών ετών παραγραφεί.
Υπαναχώρηση από τις ιδεολογικές αρχές και προδοσία των οραμάτων του λαού μας δικαιολογώ στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, μεθόδους «μαφίας» και αριστερής αλητείας δεν θα ανεχθώ, έστω κι αν χρειαστεί να πεθάνω.
Δηλώνω πως θα συνεχίσω να προβάλλω τις απόψεις μου και να ασκώ κριτική στην εθνοκτόνα και κοινωνιοκτόνα ασκούμενη μνημονιακή πολιτική, όπως έπραξα πάντα, από όταν φυλακίστηκα και βασανίστηκα στη χούντα μέχρι και σήμερα.
Για το σχέδιο πολιτικής μου εξόντωσης και σπίλωσής μου, στο οποίο μετέχουν υπάλληλοι Οικονομικών Υπηρεσιών και Αρχών, έχω ενημερώσει σχετικά τον Μακαριότατο Πάσης Ελλάδος κ.κ.Ιερώνυμο.

Καλώ τους κ.κ.Υπουργό Δικαιοσύνης κ.Νίκο Παρασκευόπουλο και Υπουργό Καταπολέμησης της Διαφθοράς κ.Δημήτρη Παπαγγελόπουλο να δώσουν στη δημοσιότητα τον χαλκευμένο φορολογικό φάκελο σε βάρος μου.
Καλώ τον αξιότιμο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προεχόντος ως νομικό και άνθρωπο, να με προστατεύσει.

Καθιστώ τον πρωθυπουργό κ.Αλέξη Τσίπρα υπεύθυνο για ό,τι έχει σχεδιαστεί και εκτελείται σε βάρος μου.

Αθήνα 4 Δεκεμβρίου 2015

ΑΛΕΞΗΣ Π. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΙΝΤΕΟ STAR