Και πάνω που όλοι νομίζαμε ότι στη Νέα Δημοκρατία έχουν ηρεμήσει, κάνοντας focus στην διεξαγωγή των εκλογών για την εκλογή νέου προέδρου του κόμματος, νέος «πόλεμος» ξέσπασε μεταξύ του υποψήφιου προέδρου Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του γραμματέα της ΝΔ,Ανδρέα Παπαμιμίκου.

Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις που έκανε το πρωί της Παρασκευής ο κ.Μεϊμαράκης στον Real fm και στον Νίκο Χατζηνικολάου, αναφερόμενος στα εσωκομματικά της ΝΔ.

«Ο κύριος Παπαμιμίκος λέει ΟΧΙ κατάθεση μήνυσης (στην Infosolutions, που είχε αναλάβει την διεξαγωγή των εκλογών στις 20 Νοεμβρίου) Έκανα νέο γράμμα χθες προς τον πρόεδρο της ΚΕΦΕ, που παραμένει ο κ. Παπαμιμίκος γιατί μπορεί να έχει το κώλυμα αλλά προεδρεύει. Και ζήτησα να γίνει μήνυση. Ο κ. Παπαμιμίκος λέει όχι, η νομική υπηρεσία κατηγορηματικά αρνείται και εγώ ερωτώ: θα συγκαλύψουν κάτι; Φοβούνται να μπει ο εισαγγελέας και ο ανακριτής μέσα; Κι αν αυτοί αισθάνονται ότι εγώ έχω την ευθύνη γιατί το φοβούνται; Εγώ το ζητώ και ζητώ το κόμμα να καταθέσει τη μήνυση», δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, προκαλώντας την αντίδραση του κ.Παπαμιμίκου.

Ο γραμματέας της ΝΔ σε δήλωση του μιλάει για "εμμονή" από τον κ.Μεϊμαράκη απέναντι στο πρόσωπό του, εξηγεί πως δεν αρνήθηκε την υποβολή μήνυσης στην εταιρεία που οδήγησε στο φιάσκο των εκλογών και ρωτάει μάλιστα τον υποψήφιο πρόεδρο της ΝΔ γιατί δεν κατέθεσε εκείνος μήνυση.

Ολόκληρη η δήλωση Παπαμιμίκου:

"1) Κατανοώ την εμμονή πλέον του κ. Μεϊμαράκη απέναντι μου, ειλικρινά όμως δεν πρόκειται να τον ακολουθήσω γιατί έχω μάθει να σέβομαι και να τιμώ ανθρώπους που έχουν προσφέρει στην Παράταξη.

2) Είναι ψέμα πως εγώ αρνήθηκα την υποβολή μήνυσης και αν ισχύει το αντίθετο, ας βγει να το αποδείξει. Διαφορετικά τον καλώ να ανακαλέσει. Ας μην ξεχνά, ότι εγώ ήμουν ο πρώτος που ζήτησα να ασκηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες εναντίον της εταιρίας, τη στιγμή μάλιστα που ήδη σήμερα εκδικάστηκε η αίτηση προσωρινής διαταγής.

3) Εκπλήσσομαι που ως πρώην Πρόεδρος αλλά και Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, αγνοεί ότι σύμφωνα με το Άρθρο 9 παρ. 2 υποπαρ.13 του Καταστατικού, το κόμμα εκπροσωπείται δικαστικά και εξώδικα μόνο από τον Πρόεδρο, ο οποίος είναι ο μοναδικός που μπορεί να υποβάλει σχετική μήνυση ή να δώσει τη σχετική εξουσιοδότηση.

4) Και εν τέλει αναρωτιέμαι γιατί μέχρι να παραιτηθεί από Πρόεδρος δεν υπέβαλλε μήνυση εναντίον της εταιρίας ως είχε κάθε δικαίωμα.

Επιτέλους ας πρυτανεύσει η λογική και η ψυχραιμία και ας πορευθούμε με ενότητα και ομοψυχία για το καλό της Παράταξης".

Δείτε επίσης:

Ανδρέας Παπαμιμίκος: Ποιος είναι ο άνθρωπος που έβαλε «φωτιά» στη Νέα Δημοκρατία

Αυτό είναι το δίδυμο που τίναξε τη ΝΔ στον αέρα: Χλιδή,πάθος και έρωτας πίσω απ'το φιάσκο(ΦΩΤΟ)

ΒΙΝΤΕΟ STAR