​Για τα εσωκομματικά της ΝΔ μίλησε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, Β. Μεϊμαράκης, στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Real Fm, αποκαλύπτοντας ότι δεν είναι σφοδρή του επιθυμία να γίνει πρόεδρος του κόμματος.

«Εγώ δεν τρελαίνομαι να γίνω πρόεδρος, και όποιος και να εκλεγεί και πάλι φίλοι θα είμαστε και θα τον υπηρετήσω ως απλός στρατιώτης, όπως υπηρέτησα τους πάντες», είπε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε:

«Εγώ είμαι ΝΔ. Είμαι ο άνθρωπος που ποτέ δεν έφυγε από τη ΝΔ, που έμεινε μέσα και στις στενοχώριες της και στις λύπες της και πάλεψε για να ξανάρθουν όσοι φύγανε και να ξαναμεγαλώσει και να γίνει πρώτο κόμμα (…) Εγώ λοιπόν, δεν την έχω δει σωτήρας. Δόξα σοι ο Θεός, θεωρώ ότι ακόμα δεν την έχ�� ψωνίσει και πιστεύω ότι έχω τα περιθώρια… Δεν με τρομάζουν τα προβλήματα. Εάν ο κόσμος με θέλει και μου δώσει την πλειοψηφία θα ανταποκριθώ αλλά κι αν δεν με θέλει θα υπηρετήσω τις αρχές μου, όπως έκανα πάντα».

Στην επισήμανση μάλιστα του Ν. Χατζηνικολάου ότι αυτό που λέει είναι μειονέκτημα της υποψηφιότητάς του και δεν δίνει όραμα ανανέωσης του κόμματος, ο Β. Μεϊμαράκης απάντησε:

«Τι όλα ίδια; Αφού ο πρώτος που θα αλλάξει θα είναι ο γραμματέας του κόμματος. Τι μου λέτε τώρα; Τι όλα ίδια; Σε τι θα μείνει ίδιο; Βεβαίως δεν θα γκρεμίσω τα θετικά. Θα κρατήσω από το παρελθόν όλα τα θετικά γιατί έχουμε πάρα πολλά θετικά και έχουμε και ιστορία σε αυτό το κόμμα, έχουμε προσφέρει στη χώρα. Και πάνω σε αυτά τα θετικά που είναι το βασικό θεμέλιο της παράδοσης και της ιστορίας του κόμματος με τις αρχές μας και τις αξίες μας, να οικοδομήσουμε το καινούργιο. Πώς θα το οικοδομήσουμε το καινούργιο, στον αέρα»;

Αναφερόμενος επίσης στη μήνυση που έχει ζητήσει να κατατεθεί εναντίον της εταιρείας που είχε αναλάβει τη διεξαγωγή των εκλογών στη ΝΔ, ο κ. Μεϊμαράκης είπε:

«Εάν όλοι πράγματι αποδεχθούν ότι δεν έχω ευθύνη, να μην γίνει η μήνυση. Αλλά, πρέπει να το αποδεχθούν όλοι. Αλλιώς, ιδιαίτερα ο κ. Τζιτζικώστας που ζήτησε με στόμφο την παραίτη��ή μου… γιατί δεν θέλει να καταθέσουμε τη μήνυση; Τι πάνε να συγκαλύψουν, όποιος δεν το θέλει»;

Εξαπέλυσε μάλιστα εκ νέου πυρά εναντίον τόσο του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, όσο και του προέδρου της ΚΕΦΕ, Α. ��απαμιμίκου για το «όχι» που λένε στην πρότασή του για να γίνει η μήνυση.

«Βεβαίως και λέει όχι, όπως λέει και ο κ. Παπαμιμίκος όχι. Έκανα νέο γράμμα χθες προς τον πρόεδρο της ΚΕΦΕ που παραμένει ο κ. Παπαμιμίκος –γιατί μπορεί να έχει το κώλυμα αλλά προεδρεύει- και ζήτησα να γίνει η μήνυση. Ο κ. Γεωργιάδης είπε όχι, ο κ. Παπαμιμίκος λέει όχι, η νομική υπηρεσία κατηγορηματικά αρνείται. Κι εγώ ερωτώ: Θα συγκαλύψουν κάτι; Φοβούνται να μπει ο εισαγγελέας και ο ανακριτής μέσα; Και αν αυτοί αισθάνονται ότι εγώ έχω την ευθύνη γιατί το φοβούνται; Εγώ λοιπόν το ζητώ. Και ζητώ το κόμμα να καταθέσει τη μήνυση».