​Σε θερμό κλίμα έγινε η συνάντηση του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι δύο άνδρες μάλιστα είχαν κι ένα διάλογο μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, με τον πρωθυπουργό να τονίζει πως η Ελλάδα είναι κόμβος σταθερότητας στην περιοχή.

«Υπάρχουν απειλές για τη σταθερότητα στην περιοχή όπως γνωρίζετε και είναι πολύ σημαντικό να εξεύρουμε λύσεις για το πρόβλημα αυτό. Να είστε βέβαιος ότι εμείς είμαστε κόμβος σταθερότητας στην περιοχή, πόλος συνεργασίας. Άλλωστε βασιζόμαστε στους ιστορικούς δεσμούς με τις χώρες της περιοχής και αυτό είναι πολύ σημαντικό για να μπορέσουμε να εξεύρουμε οδούς και λύσεις για να υπερπηδήσουμε τις δυσκολίες στην ευρύτερη περιοχή», είπε ο Α. Tσίπρας, καλωσορίζοντας τον κ. Κέρι.

Από την πλευρά του ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών είπε:

«Χαίρομαι πολύ που είμαι στην Ελλάδα, ευχαριστώ πολύ για την συνεργασία επί θεμάτων ασφαλείας. Συνεργαζόμαστε πολύ στενά και ξέρω ότι αντιμετωπίζετε πολύ σημαντικές προκλήσεις ιδιαίτερα στο μεταναστευτικό. Οι ΗΠΑ εκτιμούν ιδιαιτέρως τις προσπάθειες της Ελλάδας στον οικονομικό τομέα, να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις. Ξέρω ότι δεν είναι καθόλου εύκολο. Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να δούμε κάποια στιγμή την Ελλάδα να επανέρχεται στον δρόμο της ανάπτυξης, για τους πολίτες και την οικονομία, για να ανακτήσουμε την ελπίδα για τη χώρα».