​Προβάδισμα στον Α. Τζιτζικώστα έναντι του Β. Μεϊμαράκη δίνει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας e-voice για τον Ελεύθερο Τύπο, μετά το φιάσκο της 22ας Νοεμβρίου που άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου στη Συγγρού.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, ο κ. Τζιτζικώστας συγκεντρώνει το 27,1%, ο Β. Μεϊμαράκης το 23%, ο Κ. Μητσοτάκης το 20% και ο Α. Γεωργιάδης το 8,8%.

Στην ερώτηση όμως «εάν ψηφίζατε για την ανάδειξη προέδρου της ΝΔ στις προσεχείς εκλογές, ποιον από τους τέσσερις υποψήφιους θα ψηφίζατε», η οποία απευθύνεται σε πολίτες που δήλωσαν ότι θα πάνε να ψηφίσουν, ο κ. Τζιτζικώστας συγκεντρώνει το 34%, ενώ ο κ. Μεϊμαράκης το 33,1%. Ακολουθούν ο Κ. Μητσοτάκης με 22,2% και ο Α. Γεωργιάδης με 9%.

Η εικόνα διαφοροποιείται όταν η ίδια ερώτηση απευθύνεται σε πολίτες που έχουν ψηφίσει έστω και μία φορά ΝΔ στο παρελθόν. Ο Περιφερειάρ��ης Κεντρικής Μακεδονίας συγκεντρώνει ποσοστό 29,2%, ο Β. Μεϊμαράκης, 25,8%, ο Κ. Μητσοτάκης 20,7% και ο Α. Γεωργιάδης 8,4%.

Στην ερώτηση επίσης ποιος από τους τέσσερις υποψηφίους μπορεί να συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα, και πάλι προηγείται ο κ. Τζιτζικώστας με ποσοστό 23,6% και ακολουθεί ο κ. Μεϊμαράκης με 18,7%, ο κ. Μητσοτάκης με 14,7% και ο κ. Γεωργιάδης με 7,2%.

Πάντως, ενδεικτικό της απογοήτευσης των ψηφοφόρων της ΝΔ είναι ότι το 52,8% των ερωτηθέντων απάντησε ότι δε θα συμμετάσχει στις εκλογές ανάδειξης του νέου προέδρου του κόμματος στις 20 Δεκεμβρίου.