«Οι λογαριασμοί για τους οποίους εγκαλούμαι ήταν της μητέρας μου, με συνδικαιούχους τα δύο της παιδιά -εμένα και τον αδελφό μου» τονίζει σε δήλωσή του ο Γιώργος Σταθάκης, με αφορμή την απόφαση της Επιτροπής «Πόθεν Έσχες» της Βουλής για τη διεξαγωγή πλήρους ελέγχου στον υπουργό Οικονομίας και άρα και το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών.

Όπως τονίζει ο ίδιος, αυτό δηλώθηκε το 2013 αλλά όχι το 2014 καθώς ο ίδιος είχε αποσυρθεί από τους λογαριασμούς.

Συνεχίζοντας, ο κ. Σταθάκης επισημαίνει ότι όσον αφορά τα ακίνητά του δεν υπάρχει καμία παράλειψη.

«Ορισμένα αγροτικά ακίνητα της συζύγου μου, τα οποία τελούν υπό δικαστική διεκδίκηση και στα οποία η σύζυγός μου δεν συμμετέχε�� σε ποσοστό περισσότερο του 3%, έχουν δηλωθεί κανονικά το 2013 και 2014» καταλήγει.

Η Επιτροπή Πόθεν Έσχες αποφάσισε πλήρη έλεγχο για τον υπουργό Οικονομίας

Όπως μετέδωσε το star.gr, η Επιτροπή «Πόθεν Έσχες» της Βουλής αποφάσισε την κατά προτεραιότητα παραπομπή των υπουργών Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη και Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη σε περαιτέρω έλεγχο από τους ορκωτούς λογιστές, ενώ παρέπεμψε στη δικαιοσύνη 11 περιπτώσεις πολιτικών και στελεχών κομμάτων (μεταξύ των οποίων και πρώην βουλευτές) που δεν έχουν ανταποκριθεί στην έκκληση της Επιτροπής για διευκρινήσεις και άλλους 8 υπόχρεους, που δεν υποβάλει δήλωση πόθεν έσχες αν και είχαν την υποχρέωση.

Όσον αφορά τον κ. Σταθάκη, διαπιστώθηκαν σημαντικές αποκλίσεις σε τραπεζικές καταθέσεις του υπουργού Οικονομίας (εκτός του 1 εκ. ευρώ που ήταν ήδη γνωστό) αλλά και σε συμμετοχές σε ακίνητα.