​Την κατά προτεραιότητα παραπομπή των υπουργών Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη και Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη σε περαιτέρω έλεγχο από τους ορκωτούς λογιστές αποφάσισε η επιτροπή "πόθεν έσχες" της Βουλής, η οποία παραπέμπει στη δικαιοσύνη 11 ακόμη υπόχρεους υποβολής "πόθεν έσχες", μεταξύ των οποίων είναι και πρώην βουλευτές.

Ειδικά για τον κύριο Σταθάκη, μετά τις τροποποιητικές του δηλώσεις διαπιστώθηκαν σημαντικές αποκλίσεις από την αρχική του επίσημη δήλωση «πόθεν έσχες» που δεν περιορίζεται μόνο στο 1.000.000 ευρώ που ήταν μέχρι σήμερα γνωστό. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής Γ.Βαρεμένο, εντοπίστηκαν αποκλίσεις και σε άλλες τραπεζικές καταθέσεις, αλλά και σε συμμετοχές σε ακίνητα.

Η επιτροπή "πόθεν έσχες" αποφάσισε να αναθέσει στους ορκωτούς λογιστές τον περαιτέρω έλεγχο με ό,τι μέσο χρειαστεί, ακόμη και με ...άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών.
Στην υπόθεση του κ.Φλαμπουράρη, σχετικά με το μετοχολόγιο της εταιρείας του, ανατέθηκε κατά προτεραιότητα ο έλεγχος των δηλώσεων του και σύντομα θα υπάρχουν αποτελέσματα.

Παράλληλα, απαλλάχτηκε ο πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης, ο οποίος είχε επίσης μια φορολογική εκκρεμότητα.

Επίσης, 11 πρόσωπα υπόχρεοι δήλωσης “πόθεν έσχες”, οι οποίοι παρά τις οχλήσεις που είχαν γίνει από την Επιτροπή δεν ανταποκρίθηκαν να δώσουν διευκρινίσεις, παραπέμπονται στην δικαιοσύνη. Μεταξύ αυτών είναι και πρώην βουλευτές.

Τέλος, οκτώ πρώην βουλευτές και υπόχρεοι δήλωσης “πόθεν έσχες” δεν έκαναν καθόλου δήλωση.

Στο ερώτημα της παρουσιάστριας του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star Channel κας Μ.Ζαχαρέα για το "αν υπήρξε κάποια πρώτη αντίδραση από τον κ.Σταθάκη", ο δημοσιογράφος του καναλιού, Α.Αντωνόπουλος απ��ντησε αρνητικά.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κύριος Σταθάκης είχε ξεχάσει να δηλώσει 1.000.000 ευρώ στην δήλωση “πόθεν έσχες”...

ΒΙΝΤΕΟ STAR