Άναψαν τα αίματα το απόγευμα της Πέμπτης στην Βουλή κατά την συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2016, όταν η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής πολιτικής και των… γεμιστών !

Όλα ξεκίνησαν όταν στο βήμα ανέβηκε ο Χρήστος Μπουκώρος. Ο βουλευτής της ΝΔ Μαγνησίας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για «πολιτική λωποδυσία» και για «αριστερές περικοπές». «Ο πιο γκρίζος και απαισιόδοξος προϋπολογισμός των τελευταίων ετών φέρνει βαρυχειμωνιά στην χώρα και απελπισία στον λαό» δήλωσε ο κ. Μπουκώρος, ενώ απευθυνόμενος στην αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας της είπε «σκίσατε και τις σημαίες σας κυρία Φωτίου», κάνοντας αναφορά στα περίφημα της... γεμιστά!

«Θυμάμαι την αριστερή και εθνολαϊκίστικη περηφάνια του προηγούμενου Φεβρουαρίου, όταν φέρνατε το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης! Λέγατε τότε ότι θα δαπανήσετε 200 εκατ. ευρώ και σας λέγαμε ότι είναι ψυχούλα! 11 μήνες μετά και δαπανήσατε μόνο 108 εκατ ευρώ! Θα μου επιτρέψετε-χωρίς παρεξήγηση-να σας πω ότι αυτά δεν φτάνουν ούτε για τα συμπαθέστατα ελληνικότατα, νοστιμότατα και καινοτόμα γεμιστά» είπε με νόημα ο κ.Μπουκώρος, απευθυνόμενος στην κα Φωτίου.

Οι δηλώσεις του γαλάζιου βουλευτή προκάλεσαν την αντίδραση της κας Φωτίου, η οποία μετά από λίγο ζήτησε και πήρε το λόγο επί προσωπικού και έγινε χαμός!

«Πολύς λόγος και πολύ κλάμα ότι δεν προλάβαμε να ξοδέψουμε τα 200 εκατ.ευρώ, όπως είχαμε υποσχεθεί… όμως υπάρχουν πολλές λογικές, οι οποίες έχουν να κάνουν με το χρήμα ως ξεροκόμματο! Η δική μας κυβέρνηση δεν πετάει το χρήμα, ξέρει πώς να δίνει τα λεφτά και αυτά να πιάνουν τόπο. Γιατί τέτοιος χαμός;» διερωτήθηκε η κα Φωτίου, ενώ από κάτω ακούγονταν αντιδράσεις και φωνές.

Η κα Φωτίου κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι ξόδεψε 500 εκατ. ευρώ δίνοντας τα, όπως είπε, «πουθενά με ένα επίδομα 500 ευρώ σε μερικούς Έλληνες», ενώ «εμείς δώσαμε σε 145.000 οικογένειες την κάρτα αλληλεγγύης»!

Όσο η αναπληρώτρια υπουργός ανέπτυσσε τα επιχειρήματα της, στα έδρανα γινόταν "το σώσε" από φωνές…. Οι αντιδράσεις ήταν τόσο έντονες που παρενέβη ο προεδρεύων κ.Λαμπρούλης (από το ΚΚΕ), ο οποίος μάλωσε την κα Φωτίου, γιατί ανέλυε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν έχει ξαναγίνει αυτό με υπουργό… Ούτε η έδρα, ούτε οι από κάτω δεν έχουν ψυχραιμία ένα δευτερόλεπτο να ακούσουν» είπε στην συνέχεια φωνάζοντας η κα Φωτίου, προκαλώντας την νέα αντίδραση του προεδρεύοντος.

«Στοχοποιείτε το προεδρείο δεν κατάλαβα; μας εγκαλείτε και από πάνω; Σας έδωσα το λόγο να δώσετε μια εξήγηση για όσα είπε ο κ.Μπουκώρος. Περιμένει ήδη να μιλήσει ο κύριος Αποστόλου» τόνισε ο προεδρεύων.

«Εγώ τρώω τον χρόνο του κυρίου Αποστόλου;» διερωτήθηκε η κα Φωτίου, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Γ.Βρούτση να ζητά επιμόνως να πάρει τον λόγο .

«Εγώ ξέρω γιατί σας καίει πολύ η κάρτα αλληλεγγύης… Δεν πετάξαμε να φάμε ...500 εκατ. ευρώ για πλάκα, γι' αυτό τα γεμιστά είναι επινόηση του ελληνικού λαού και πρέπει να διδάσκεται, κρίμα που τα λοιδορείτε» τόνισε η κα Φωτίου με δυνατή φωνή.

Στην συνέχεια πήρε το λόγο ο κ.Βρούτσης, ο οποίος είπε ότι η κα Φωτίου «είναι εκτεθειμένη», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι εξαπάτησε τον λαό.

Λίγο αργότερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Αθ.Παφίλης χαρακτήρισε «άθλια» την συζήτηση που γίνεται «εδώ μέσα», κατηγορώντας την σημερινή αλλά και τις προηγούμενες κυβερνήσεις για «αγαθοεργίες γι' αυτούς που κυριολεκτικά στείλατε στην κόλαση».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ