Μπορεί πολλοί στην Ελλάδα να μην θέλουν να ακούν το όνομα Γιάνης Βαρουφάκης μετά το κλείσιμο των τραπεζών, τις θεωρίες περί παράλληλου νομίσματος και τα capital controls, δεν ισχύει όπως φαίνεται το ίδιο όμως και για τους ξένους, κάποιοι από τους οποίους μάλιστα "τοποθετούν" τον πρώην υπουργό σε βάθρο με προσωπικότητες, όπως ο Βλαντίμιρ Πούτιν!

Το διεθνές περιοδικό ειδήσεων και ιδεών Foreign Policy ενέταξε τον κύριο Βαρουφάκη ανάμεσα στους 100 κορυφαίους στοχαστές και διαμορφωτές της κοινής γνώμης για το 2015! Στην ίδια λίστα βρίσκονται ο Ρώσος Πρόεδρος Β.Πούτιν και η Γερμανίδα Καγκελάριος Α.Μέρκελ.

Γιατί ξεχώρισαν τον Γιάνη με ένα «ν»

Το περιοδικό αιτιολογώντας την απόφαση του να συμπεριλάβει τον κύριο Βαρουφάκη στην συγκεκριμένη λίστα, τόνισε ότι «ο Έλληνας πρώην υπουργός οικονομικών ήταν αυτός που πολέμησε με τη μεγαλύτερη θέρμη στην φετινή μάχη ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση». Σύμφωνα με το Foreign Policy, «ο πρώην υπουργός κατηγόρησε ακόμη τους δανειστές ότι βυθίζουν την Ελλάδα στην μεγαλύτερη ύφεση από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και ζήτησε για τη χώρα του μια νέα οικονομική διαδρομή, χαρακτηρίζοντας τους δανειστές "τρομοκράτες"». Είναι άνθρωπος με αμφιλεγόμενες απόψεις και φλογερή προσωπικότητα, γι' αυτό όπως επισημαίνει το περιοδικό είναι δικαίως στην λίστα!