​Συνάντηση με εκπροσώπους της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θ. Φωτίου με αφορμή την Παγκόσμια και Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

AMEA_1.jpg

Κατά τη συνάντηση ο πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι κεντρική επιλογή της κυβέρνησης η αναβάθμιση του συστήματος κοινωνικής προστασίας για όλους τους πολίτες και ειδικά για τους συμπολίτες μας με αναπηρία.

Συμφ��νήθηκε επίσης ότι στο πλαίσιο των υποχρεώσεων και των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα, θα υπάρξει συνεργασία της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των ατόμων με αναπηρία, ώστε να θωρακιστούν τα δικαιώματα των ΑμεΑ, με σεβασμό στη Διεθνή Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία.

AMEA_2.jpg

Παράλληλα, και εντός του δεδομένου δημοσιονομικού πλαισίου, θα υπάρξει ειδική μέριμνα για την ενίσχυση του προσωπικού στα Κέντρα Κοινωνικής Προστασίας, ενώ έμφαση θα δοθεί και στην Ειδική Αγωγή. Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης και επανασχεδιασμού του ΕΟΠΥΥ θα υπάρξει ειδική μέριμνα, για τις υπηρεσίες που παρέχονται προς τα ΑμεΑ.

AMEA_4.jpg

Σε συντονισμό τέλος με τα συναρμόδια υπουργεία, και σε συνεργασία με την Ε.Σ.ΑμεΑ, θα εξεταστεί, και η καταλληλότερη δομή για διαρκή σχεδιασμό, υλοποίηση, παρακολούθηση και αξιολόγηση πολιτικών προστασίας των ΑμεΑ.

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR