​Στην παραδοχή ότι από την πρόσφατη ανακεφαλοποίηση των τραπεζικών ιδρυμάτων υπήρξαν απώλειες σε μετόχους και Δημόσιο προχώρησε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης το βράδυ της Τετάρτης κατά την διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό.

Το κυβερνητικό στέλεχος απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης απάντησε μεταξύ άλλων ότι ο μη προσδιορισμός κατώτατης τιμής των μετοχών που επέλεξε η κυβέρνηση είχε ως αποτέλεσμα να υποστούν ζημία το σύνολο των ιδιωτών παλαιών μετοχών, αλλά και το Δημόσιο. «Αυτό είναι γεγονός. Αυτό θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν βάζαμε κατώτατη τιμή» δήλωσε ο υπουργός και τόνισε «Το μελετήσαμε, το σκεφτήκαμε, το φτάσαμε διεξοδικά στο απόλυτο συμπέρασμα και καταλήξαμε σε ένα πολύ απλό δεδομένο. Αν βάζαμε κατώτατη τιμή, δεν θα γινόταν η ανακεφαλοποίηση, τόσο απλά».

Απαντώντας στην κριτική της Κατερίνας Πακακώστα(βουλευτής της ΝΔ), γιατί δεν αναβλήθηκε για αργότερα η ανακεφαλοποίηση, ώστε να υπάρξει καλύτερη τιμή ως προς τις μετοχές, ο υπουργός διευκρίνισε ότι τυχόν αναβολή θα οδηγούσε με ακρίβεια στο κούρεμα των καταθέσεων και στη χρεοκοπία των τραπεζών.

BINTEO BOYΛΗ