​«Τον λογαριασμό από το εμπόρ��ο των ψεύτικων υποσχέσεων που έδωσε ο κ. Τσίπρας στον ελληνικό λαό αυτή τη φορά θα τον πληρώσει μόνος του», είπε ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ, Γ. Πλακιωτάκης, μιλώντας στην 1η συνάντηση των Αθηνών για τις Ευρωπαϊκές Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις που διοργανώνει η ΓΣΕΒΕΕ και το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ.

Ο κ. Πλακιωτάκης σημείωσε ότι η «ΝΔ ήταν και παραμένει η εγγυήτρια δύναμη προώθησης των μεταρρυθμίσεων στη χώρα και τάσσεται υπέρ των μειώσεων στους φόρους».

Υπογράμμισε ακόμα τη συμβολή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην ελληνική οικονομία, καθώς όπως είπε συνεισφέρουν το μεγαλύτερο κομμάτι στον παραγωγικό ιστό της χώρας και τόνισε ότι έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση, αλλά και από την επιβολή των capital controls.

«Σήμερα οι δυσκολίες παραμένουν τεράστιες κυρίως για την πληρωμή των προμηθευτών. Οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις στενάζουν από την έλλειψη ρευστότητας και γονατίζουν ξανά από την φοροκαταιγίδα. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών είναι καθοριστικής σημασίας», είπε.