​Βέβαιος ότι οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ θα γίνουν στις 20 Δεκεμβρίου εμφανίστηκε την Πέμπτη ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Κ. Μητσοτάκης, στην πρωιν�� εκπομπή του Mega.

Ο κ Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ακόμα κάποια οργανωτικά προβλήματα που στις επόμενες 20 μέρες θα πρέπει να λυθούν, ενώ τόνισε πως οι τέσσερις υποψήφιοι θα πρέπει να πείσουν τους ψηφοφόρους της ΝΔ να προσέλθουν στις κάλπες για να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία, παρά το προηγούμενο φιάσκο.

Όπως είπε μάλιστα «η επένδυση των 3 ευρώ που εί��αι το κόστος συμμετοχής στις εκλογές, είναι καλή καθώς επιλέγει κάποιος τόσο πρόεδρο της ΝΔ όσο και εν δυνάμει πρωθυπουργό».

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ακόμα ότι τα κόμματα έχουν πάρει διαζύγιο από την κοινωνία, επισημαίνοντας ότι η συμμετοχή του στις εσωκομματικές διαδικασίες της ΝΔ γίνεται για να γεφυρωθεί το χάσμα που έχει δημι��υργηθεί.

Όσο για τις ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσει αν εκλεγεί τελικά πρόεδρος της ΝΔ, ο βουλευτής του κόμματος είπε:

«Η ΝΔ πρέπει να ανασυγκροτηθεί οργανωτικά από το μηδέν. Θα ζητήσω τις παραιτήσεις όλων, ώστε να δημιουργήσει στη συνέχεια λιτές και χαλαρές δομές με μικρό κόστος. Χρειαζόμαστε ένα ιδρυτικό συνέδριο. Το τακτικό συνέδριο που θα γίνει την άνοιξη θα πρέπει να ξαναδεί το καταστατικό στο σύνολό του και η ΝΔ θα πρέπει να ανοιχτεί σε κοινωνικές ομάδες που αυτή τη στιγμή είναι πολιτικά ορφανές».

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ζητήσει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το θέμα αυτό.