Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης έκανε ένα διάλλειμα από την ποίηση, την αστυνομική λογοτεχνία και τα ταξίδια του και μίλησε στην διαδικτυακή εφημερίδα γνώμης "Ανοιχτό Παράθυρο" για την κυβέρνηση, τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό.

«Δεν είχα ποτέ προσωπική ή πολιτική σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα. Με εμπιστεύθηκε και θέλω να πιστεύω ότι στάθηκα πλάι του με ειλικρίνεια και συνέπεια. Διαισθάνομαι πάντως ότι είναι αυτοεγκλωβισμένος σε παρωχημένα νεανικά ιδεολογήματα. Στο χέρι του είναι να απελευθερωθεί α��ό τον εαυτό του και τους γύρω του. Ο γόρδιος δεσμός περιμένει το ξίφος του», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Πανούσης, υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος ποτέ δεν εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ΔΗΜΑΡ είναι το μόνο κόμμα όπου εντάχθηκα και …. δεν έχω μετανιώσει για τις πολιτικές μου επιλογές» πρόσθεσε ο πρώην υπουργός, αφήνοντας νέες αιχμές για την κυβέρνηση.

«Αυτή η Κυβέρνηση δεν είναι Αριστερά. Αιωρείται ανάμεσα σε ρητορική της ρήξης και σε πρακτική της ενσωμάτωσης. Ελπίζω να τελειώσει αυτή η φάση γιατί διαφορετικά η Αριστερά θα έχει αυτοδιαψευσθεί…Θέλω να ελπίζω ότι η Αριστερά θα έχει το μέλλον που οι αριστεροί πολίτες και όχι οι κομματικοί μηχανισμοί θα της επιφυλάξουν. Αριστερά με ηθικό οξυγόνο, διαφάνει��, προσωπική ευθύνη. Αριστερά που δε φτιάχνει δικό της “στρατό”, “ιερατείο”, “αυλή”. Αριστερά που ενώνει και δεν διχάζει. Και κυρίως: Αριστερά που δεν ψεύδεται και δεν συκοφαντεί. Φως, περισσότερο φως, στα Άδυτα της Κυβερνώσας Αριστεράς» είπε με νόημα ο κ.Πανούσης.

Στο ερώτημα «πως και πότε μπορεί η Ελλάδα να βγει από την κρίση;» ο πρώην υπουργός είπε με νόημα «δεν κάνω προβλέψεις ή προφητείες».

«Η κρίση προϋπήρχε (αξιακή, κοινωνική) πριν καταστεί οικονομική και πολιτική. Φοβάμαι ότι οι περισσότεροι Έλληνες θέλουν να περάσει η κρίση για να «κάνουν τα ίδια». Αν έτσι έχουν τα πράγματα, συνεκτιμώντας το ασταθές διεθνές περιβάλλον, φοβάμαι ιδιαίτερα την εθνική κατασ��ροφή» κατέληξε .