​«Αγαπημένε μας Άγιε Βασίλη φέρε μας έναν πρόεδρο». Αυτή είναι η ευχή πολλών στην Νέα Δημοκρατία, η οποία ακόμη να αποφασίσει την ακριβή ημερομηνία των εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου.

13 Δεκεμβρίου; 20 Δεκεμβρίου; ή μετά τις γιορτές οι εκλογές;

Με τους υποψήφιους προέδρους να είναι χωρισμένοι σε δύο στρατόπεδα όσον αφορά στον χρόνο που θα πρέπει να ανοίξουν οι κάλπες, συνεδριάζει το απόγευμα της Τετάρτης η Εφορευτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας (ΚΕΦΕ), προκειμένου να... εξετάσει την επιστολή της Vodafone, η οποία προκρίνεται για να αναλάβει την εκλογική διαδικασία, και να δρομολογηθούν οι αποφάσεις για την ημερομηνία των εκλογών.

Στην επιστολή της η Vodafone δηλώνει ότι αναλαμβάνει την ευθύνη μόνον αν ο πρώτος γύρος των εκλογών διεξαχθεί μετά τις 19 Δεκεμβρίου, με κάποιους να διαρρέουν ότι οι κάλπες θα ανοίξουν την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου. Οι υπεύθυνοι της εταιρείας διευκρίνισαν πως αν στη ΝΔ επιμένουν να διεξαχθούν νωρίτερα οι εκλογές (δηλαδή στις 13/12), υπάρχει πιθανότητα 20-25% για αστοχία. Αυτό σημαίνει ότι απομακρύνεται το σενάριο διεξαγωγής των εκλογών στις 13 Δεκεμβρίου...

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης υποστηρίζει ότι οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν μετά τις γιορτές, ενώ οι κ.κ Άδωνις Γεωργιάδης και Απόστολος Τζιτζικώστας τονίζουν πως θα πρέπει οι κάλπες να ανοίξουν το συντομότερο δυνατό. Από το επιτελείο του κ.Μητσοτάκη δηλώνουν ότι επιθυμούν οι εκλογές να γίνουν στις 13 Δεκεμβρίου μόνο όμως στην περίπτωση που η εταιρεία μπορεί να εξασφαλίσει τη διενέργειά τους, διαφορετικά δεν έχουν αντίρρηση να μετατεθεί η εκλογική αναμέτρηση για τον Ιανουάριο, απορρίπτοντας κάθε συζήτηση για plan b.

Ένα άλλο σενάριο, σύμφωνα με πληροφορίες, θέλει τις εκλογές στη ΝΔ να ��ραγματοποιούνται στις 11 Ιανουαρίου 2016, με επαναληπτική ημερομηνία μία εβδομάδα αργότερα, στις 18 Ιανουαρίου 2016.

Πάντως μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης καμία εταιρεία δεν αναλάμβανε την ευθύνη της συνεργασίας με τη ΝΔ και αυτός ήταν και ο λόγος που αναβλήθηκε και η χθεσινή προγραμματισμένη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ.