​Την άποψη ότι η κυβερνητική πλειοψηφία των 153 βουλευτών είναι αρκετά ισχυρή εξέφρασε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας, Π. Καμμένος, στην εκπομπή «Ανατροπή».

«Οι περισσότερες κυβερνήσεις από την μεταπολίτευση και μετά κυβέρνησαν με οριακή πλειοψηφία. Άρα οι 153 βουλευτές της σημερινής κυβέρνησης είναι σταθερή και αρκετά ισχυρή πλειοψηφία. Οι βουλευτές αυτοί ήξεραν τι θα χρειαστεί να ψηφίσουν. Όπως διαμορφώνονται οι συσχετισμοί ο αριθμός αυτός μπορεί να μεγαλώσει», είπε ο κ. Καμμένος.

Αναφερόμενος μάλιστα στα εσωκομματικά της ΝΔ, είπε ότι η εικόνα που παρουσιάζει το κόμμα τον στενοχωρεί και σημείωσε:

«Κάποιοι από εκεί μέσα θεωρούν πως αφού ψήφισαν “ναι” στο μνημόνιο, πρέπει να ψηφίσουν και τα μέτρα που απορρέουν από αυτό. Δεν θα θελήσουν να ρίξουν την κυβέρνηση και να βγει η χώρα από το ευρώ. Ξέρω πρόσωπα και γνωρίζω πως αν αύριο εκλεγεί ο Άδωνις Γεωργιάδης πρόεδρος δεν θα κάτσουν εκεί. Θα δημιουργηθούν νέα κόμματα ή θα μπουν σε άλλα, όπως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Ο Σαμαράς ήταν αυτός που έφερε στη ΝΔ τις μεταγραφές από την ακροδεξιά».

Ο υπουργός Άμυνας τόνισε ακόμα ότι «αν η ΝΔ απαλλαγεί από το σύστημα Σαμαρά και τους ακροδεξιούς που λυμαίνονται το κόμμα, τότε μπορεί ακόμα και ολόκληρη η ΝΔ να ψηφίσει τα μέτρα που θα έρθουν στην Βουλή» και εμφανίστηκε θετικός σε μια συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.

«Εγώ δεν έχω πει ότι δεν συνεργάζομαι με το ΠΑΣΟΚ αλλά με το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου. Αν η κ. Γεννηματά απαλλαγεί από τα βαρίδια και στη θέση τους μπουν νέα παιδιά τότε υπάρχει περιθώριο συνεργασίας», είπε.

Ο Π. Καμμένος σημείωσε επίσης ότι το κόμμα του δεν έχει δώσει λευκή επιταγή στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Εμείς συμμετέχουμε στη κυβέρνηση αλλά μπλοκάρουμε κάποια θέματα. Δεν θα έμενα αν η κυβέρνηση υιο��ετούσε τις απόψεις Φίλη. Δεν θα μείνω αν ο πρωθυπουργός δώσει ασυλία στον Βενιζέλο για τα υποβρύχια. Δεν θα μείνω αν περάσει ο όρος Μακεδονία στο όνομα των Σκοπίων. Αν δώσει ψήφο εμπιστοσύνης ο Βενιζέλος εγώ θα φύγω από την κυβέρνηση».

Όσον αφορά στο ασφαλιστικό, ξεκαθάρισε ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι τα μέτρα που θα ληφθούν δε θα αφορούν τις περικοπές των συντάξεων.

«Κάποια από τα εννέα μέτρα του Λεβέντη έχουν μια λογική. Κάναμε τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών διότι μια ευρεία πλειοψηφία σχετικά με το ασφαλιστικό είναι ένα ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο στα χέρια του πρωθυπουργού», είπε.

Τέλος ο κ. Καμμένος επανέλαβε τη θέση του για τη σύσταση εξεταστικών επιτροπών και απαντώντας σε όσους τον χαρακτηρίζουν ακροδεξιό είπε:

«Εγώ συνεργάστηκα με την Αριστερά και δεν έχουν δικαίωμα να λένε κάτι τέτοιο οι χειροκροτητές του Πλεύρη που ήθελε τους Εβραίους στους φούρνους και οι οπαδοί του Λεπέν».