Επίθεση στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε το ΚΚΕ, τονίζοντας ότι συνεχίζουν από εκεί που σταμάτησαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο κ. Τσίπρας αποδεικνύονται οι καλύτεροι εκφραστές και υπηρέτες του "συστήματος οικονομικής και πολιτικής εξουσίας", που υποτίθεται τους πολεμά, αφού όλα τα μέτρα που υλοποιούν (ανακεφαλαιοποίηση, πλειστηριασμοί κ.ά.), αλλά και αυτά που σχεδιάζουν, όπως η πλήρης διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, υπηρετούν τις απαιτήσεις αυτού ακριβώς του συστήματος. Κάνουν με ��υτό τον τρόπο τη "βρώμικη δουλειά" που δεν ολοκλήρωσαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ» τονίζει ο Περισσός σε σχόλιό του για την ομιλία του πρωθυπουργού στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΚΚΕ τονίζει ότι η κοινωνική συναίνεση για την οποία μιλά η κυβέρνηση είναι «η ανοχή του λαού στα μέτρα σφαγιασμού του» και σημειώνει πως η στήριξη από τα άλλα κόμματα υπάρχει και απλά «τσακώνονται για τον επιμερισμό του πολιτικού κόστους».

«Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, θα δώσουν την απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και κεφαλαίου, με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 3 Δεκέμβρη. Κι ας αφήσει ο κ. Τσίπρας τα γνωστά παλιά κόλπα της σοσιαλδημοκρατίας ότι δήθεν η κυβέρνηση στηρίζει την απεργία και τις κ��νητοποιήσεις, ενώ στην πραγματικότητα προσπαθεί με κάθε τρόπο να τις υπονομεύσει» καταλήγει το ΚΚΕ.