Επανέρχεται στο ζήτημα του διπλασιασμού των επικεφαλής των διοικήσεων (με διαφορετικό π��όσωπο στις θέσεις Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου) σε ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ και ΟΑΣΑ από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη (με τροπολογία αυτή τη φορά) το Ποτάμι, το οποίο και είχε δημοσιοποιήσει το ζήτημα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής με αφορμή αυτή τη φορά την κατάθεση σχετικής τροπολογίας.

«Ο κ. Σπίρτζης δεν πτοήθηκε καθόλου από τη δημόσια κατακραυγή και το «στραπάτσο» που έπαθε στην επιτροπή ΔΕΚΟ και με τροπολογία της τελευταίας στιγμής ζητάει να τοποθετήσει και Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο στις τρεις εταιρίες ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ και ΟΑΣΑ» αναφέρει το Ποτάμι.

«Έτσι πάει στα σκουπίδια ο νόμος (4337/2015) που ψηφίστηκε τον προηγούμενο μήνα που προέβλεπε ότι θα υπάρχει μόνο μία θέση Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου στο Δ.Σ κάθε εταιρείας. Η τροπολογία διπλασιάζει τις θέσεις και ο νέος εκλεκτός της παρέας του Μαξίμου υλοποιεί το αρχικό του σχέδιο» υποστηρίζει ακόμη το «Ποτάμι», το οποίο καταλήγει:

«Τακτοποιεί «τα δικά του παιδιά» με τον κάθε οργανισμό να σπαταλά άλλα 100.000 ευρώ ετησίως (σύμφωνα με τους μετριότατους υπολογισμούς). Την ίδια στιγμή οι φορολογούμ��νοι καλούνται να κάνουν την μια περικοπή μετά την άλλη. Αλλά για τους εκπροσώπους του παλαιοκομματισμού αυτά είναι ψιλά γράμματα. Συνεχίζουν να διορίζουν τους κολλητούς τους και στέλνουν το λογαριασμό στους πολίτες. Όπως ακριβώς γινόταν εδώ και δεκαετίες». ​​​​​