​Στη μία το μεσημέρι ξεκινά στη Βουλή η συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει της συζήτησης του νέου προϋπολογισμού στη Βουλή.

Ο πρωθυπουργός θα απευθυνθεί για μια ακόμα φορά στους βουλευτές του κόμματός του και θα επιχειρήσει να κάμψει τις όποιες αντιστάσεις, ώστε να περάσει η καυτή πατάτα του ασφαλιστικού αναίμακτα.

Ο Α. Τσίπρας θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης και ταυτόχρονα θα ενημερώσει για τα κρίσιμα θέματα που αφορούν στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος, ώστε να ξεκινήσει μετά η συζήτηση για το χρέος.

Η συνεδρίαση της ΚΟ το�� ΣΥΡΙΖΑ γίνεται λίγα 24ωρα μετά από την αποτυχία του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών να βρουν μια βάση συνεννόησης, εξέλιξη που από το Μαξίμου χαρακτηρίστηκε ως «αναμενόμενη», καθώς όπως τόνισαν κυβερνητικοί κύκλοι «είχε υπονομευθεί εκ προοιμίου».

Την ίδια ώρα φουντώνουν τα σενάρια για διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, μετά από τις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου Ο. Γεροβασίλη ότι η πλειοψηφία δεν κινδυνεύει, αλλά αντίθετα είναι πιθανόν να ενισχυθεί στο μέλλον.

Μάλιστα στο ίδιο πνεύμα και ο υπουργός Επικρατείας, Α. Φλαμπουράρης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Β. Λεβέντη και την Ένωση Κεντρώων.