​Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ, Γ. Πλακιωτάκης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, κατηγορώντας την ότι με την πολιτική που ακολουθεί οδηγεί τη χώρα στην ύφεση.

«Δυστυχώς ένα χρόνο από τότε δεν είμαστε στο τέλος του μνημονίου, αλλά στο ξεκίνημα ενός άλλου. 'Όσα μεσολάβησαν γύρισαν τη χώρα πίσω. 'Άλλαξαν πολλά και άλλαξαν προς το χειρότερο. Εδώ και 5 χρόνια η Ελλάδα αντιμετωπίζει την πιο δύσκολη περίοδο. Καταφεύγει σε δανειοδοτικές συμβάσεις που συνοδεύονται από μνημόνια. Οι συνέπειες είναι δραματικές σε όλους τους τομείς. Η πραγματική οικονομία έπαθε ασφυξία, η ανεργία εκτινάχθηκε», είπε ο κ. Πλακιωτάκης, εκφράζοντας ταυτόχρονα και την ανησυχία του για τις διεθνείς εξελίξεις στην περιοχή μας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προκάλεσε εκλογές, εξαπατώντας τους πολίτες για να κλέψει την ψήφο τους και ότι πήρε την εξουσία με ψέματα.

«Από τότε, άρχισε η οικονομία να βυθίζεται. Η κυβέρνηση πάγωσε τα πάντα. Κατέληξε σε στάση πληρωμών και αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό. Έριξε τη χώρα στο λάκκο που έσκαβε. Έφερε τη χώρα στα πρόθυρα του Grexit και στο χείλος της καταστροφής. Αποφάσισε να προχωρήσει στη σύναψη του πιο επώδυνου μνημονίου», είπε.

Όσον αφορά στο ασφαλιστικό, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να συνεχίσει το ίδιο πα��χνίδι ανευθυνότητας.

«Δεν μπορεί να προχωρά σε περικοπές 2 δισ. και να λέει άλλα. Δεν μπορεί να μιλά για συνεννόηση και ταυτόχρονα να βρίζει τα κόμματα της αντιπολίτευσης».

Μάλιστα ο κ. Πλακιωτάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εξεταστικής επιτροπής για τις τράπεζες.

«Η κυβέρνηση ξεπούλησε τζάμπα το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Προκάλεσε καταστροφή και ζημίωσε το δημόσιο. Φόρτωσε νέα βάρη στους φορολογούμενους. Αντί να πανηγυρίζει ας ετοιμάσει την απολογία της. Οι ευθύνες είναι τεράστιες και δεν διαγράφονται», είπε.

Όσο για το μεταναστευτικό υπογράμμισε ότι η πολιτική της κυβέρνησης στέλνει αρνητικά μηνύματα τονίζοντας ότι:

«Οι κραυγές της κυβέρνησης για ανοιχτά σύνορα, οι δηλώσεις για μετανάστες που λιάζονται , το κλείσιμο της Αμυγδαλέζας, ήταν αρνητικά μηνύματα», είπε και πρόσθεσε:

«Είναι φανερό ότι πολλά κράτη αλλάζουν στάση ως προς το προσφυγικό ζήτημα και η αλλαγή αυτή μπορεί να επιφυλάσσει κινδύνους. Το προσφυγικό, η διεθνής τρομοκρατία, ο πόλεμος κατά του ISIS απαιτούν από όλους συνέπεια και συναίσθηση ευθύνης».