​Την εκτίμηση ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την κυβερνητική πλειοψηφία των 153 βουλευτών εξέφρασε στην πρωινή εκπομπή του Mega ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Κουρουμπλής.

«Γιατί να μην αντέξει η κυβερνητική πλειοψηφία. Μια χαρά θα αντέξει», είπε.

Σχολιάζοντας μάλιστα την στάση του Α. Τσίπρα, τόνισε:

«Το ότι ένας ηγέτης αντιλαμβανόμενος την ευθύνη που έχει απέναντι σε έναν λαό έχει μια τέτοια τοποθέτηση και αναζητά μια συνεννόηση σε μείζονα ζητήματα δείχνει την ευθύνη που έχει ο άνθρωπος αυτός για την πατρίδα του και την κοινωνία».

Παραδέχθηκε μάλιστα ότι η επιλογή του κ. Τσίπρα, όταν ήταν στην αντιπολίτευση να απορρίπτει την συνεννόηση αποδείχθηκε ότι δεν ήταν η καλύτερη, επεσήμανε όμως ότι ποτέ ο Α. Σα��αράς δεν τον κάλεσε για να συζητήσουν για τα μείζονα θέματα της χώρας.

Σχολιάζοντας το ναυάγιο του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι ο ελληνικός λαός θα κρίνει την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, ενώ για το ενδεχόμενο διεύρυνσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας είπε ότι όταν κάποιος αναζητά συνεννόηση δεν σημαίνει ότι θα συμμετάσχει κι άλλος στην κυβέρνηση.

Τέλος αναφερόμενος στο ασφαλιστικό, ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια και ότι η κυβέρνηση δεν έχει καταλήξει ακόμα κάπου, υπογραμμίζοντας ότι η συζήτηση γι’ αυτό το θέμα πρέπει να γίνει με ειλικρίνεια και όχι με κοντόφθαλμες επιλογές.

«Αυτή η κυβέρνηση δεν κουβαλάει ένα ιστορικό βεβαρημένο σε επιλογές που εξυπηρέτησαν άλλου είδους λογικές και δεν μπορεί να την κρίνουν αυτοί που κατέστρεψαν το ασφαλιστικό σύστημα της Ελλάδας», είπε.