«Η Ελλάδα έμεινε στο ευρώ χάρη στο Ποτάμι» υποστήριξε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «Στον Ενικό» στο STAR.

Εξηγώντας την τοποθέτησή του, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι το Ποτάμι ήταν το πρώτο κόμμα «που από την Άνοιξη κιόλας έλεγε νυν υπέρ πάντων το ευρώ». Όπως τόνισε ο ίδιος, εάν το Ποτάμι είχε αρνηθεί να στηρίξει την πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το ίδιο θα έκαναν και τα άλλα κόμματα.

«Το νέο κόμμα, που θα μπορούσε να πει το “ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω”, είπε "στηρίζουμε τον Τσίπρα αν κάνει την κωλοτούμπα" και του έδωσε διαφορετικό αέρα και ασφάλεια. Εάν λέγαμε “βγάλτε τα πέρα μόνοι σας οι παλιοί που έχετε υπογράψει τα μνημόνια”, τι θα γινόταν;» αναρωτήθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού, ο οποίος αποκάλυψε στη συνέχεια ότι τη Δευτέρα μετά το δημοψήφισμα η Ελλάδα ήταν εκτός ευρώ.

«Τη Δευτέρα μετά το δημοψήφισμα η Ελλάδα δεν ήταν στο ευρώ. Το τελεσίγραφο του Ολάντ έλεγε ότι μέχρι το απόγευμα οι πολιτικοί αρχηγοί πρέπει να αποφασίσουν. Ο Τσίπρας ήταν κοντά στο “όχι”,. Το Ποτάμι στη σύσκεψη των αρχηγών ξεκαθάρισε πρώτο ότι αν αλλάξει ο Τσίπρας και πάει στο “ναι”, θα τον στηρίξει στη Βουλή και την κοινωνία. Πολλοί δεν έχουν καταλάβει ακόμη πόσο σημαντικό είναι το ότι παρασύραμε τον Τσίπρα στην πλευρά του “ναι”» είπε ο κ. Θεοδωράκης.

Παράλληλα, εξήγησε ότι το Ποτάμι ψήφισε το Τρίτο Μνημόνιο διότι «ήρθε στη Βουλή με ένα νόμο και άρθρο, με τη χώρα να είναι στο χείλ��ς του γκρεμού».

«Δεν έχει ξεφύγει ο κίνδυνος του Grexit»

Ο επικεφαλής του Ποταμιού προειδοποίησε ότι η Ελλάδα δεν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο εξόδου από την ευρωζώνη.

Μάλιστα, σημείωσε ότι «κάποιοι στην Ευρώπη όπως ο Βόλφγκανκ Σόιμπλε, και αρκετοί στο ΔΝΤ πιστεύουν ότι έχουν δώσει πολλά λεφτά στην Ελλάδα και τους έχει προδώσει γιατί δεν υλοποιεί τις υποσχέσεις της. Πιστεύουν ότι θα ήταν καλή στιγμή να τιμωρηθεί και να γίνει έτσι παράδειγμα. Θα λένε κιόλας "δικαιωθήκαμε". Ψάχνουν μια στραβοτιμονιά που θα μπορούσε να είναι να κάνουμε ΄ξανά εκλογές ή να μας βγάλει “off”η αξιολόγηση».

«Έχει συμφωνήσει με τον Λεβέντη ο Τσίπρας»

«Πιστεύω ότι υπάρχει συμφωνία του κ. Τσίπρα με τον κ. Λεβέντη για συνεργασία» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Μάλιστα, «κατήγγειλε» ότι όσο ήταν στη συνάντηση των αρχηγών, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων παρακολουθούσε μόνο τον κ. Τσίπρα και «μόνο που δεν τον χειροκροτούσε»!

Κριτική σε Τσίπρα – Τι είπε για οικουμενική

Ο επικεφαλής του Ποταμιού άσκησε σκληρή κριτική στον Τσίπρα λέγοντας ότι «έχει πρωτοστατήσει στον διχασμό στην Ελλάδα και ξαφνικά ζητάει εθνική συνεννόηση», ενώ τον κατηγόρησε ότι «δεν έχει κάνει τίποτα στις μεταρρυθμίσεις και την οικονομία».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι ο κ. Τσίπρας «δηλητηρίασε την ελληνική κοινωνία λέγοντας πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν» και τον κάλεσε να πει στον κόσμο ότι υποσχέθηκε πράγματα που δεν θα πραγματοποιηθούν.

Ο ίδιος, ξεκαθάρισε ότι το Ποτάμι απορρίπτει τη συνεργασία με την κυβέρνηση γιατί «δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα», ενώ τάχθηκε κατά της οικουμενικής κυβέρνησης με την έννο��α της συμμετοχής κάποιων κομμάτων σε κυβέρνηση με «μοιρασιά» εξουσίας.

Όπως είπε ο ίδιος, αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι μια «εθνική ομάδα», δηλαδή μία κυβέρνηση «που θα στηρίζεται από όλα τα κόμματα και θα εφαρμόσει ένα συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο μέσα σε 2 χρόνια». Σε ερώτηση για το αν θα μπορούσε να είναι πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας, ο κ. Θεοδωράκης είπε: «Ας γίνει πρώτα η πρόταση από τoν κ. Τσίπρα και μετά βλέπουμε».

«Δεν πιστεύουμε ότι ο Κατρούγκαλος θα κάνει κάτι καλό στο ασφαλιστικό»

«Έχουμε τις δικές μας προτάσεις για πολλά θέματα, είμαστε στην διάθεση της κυβέρνησης. Κάνουμε δημιουργική αντιπολίτευση» είπε ο κ. Θεοδωράκης, ο οποίος διευκρίνισε ότι το κόμμα του θα κάνει τις προτάσεις του και για το ασφαλιστικό μόλις δει τις προτάσεις της κυβέρνησης.

Ο ίδιος, επεσήμανε ότι στον κ. Τσίπρα «λείπουν και οι άνθρωποι αλλά και οι λύσεις», ενώ τόνισε πως «δεν πιστεύουμε ότι ο κ. Κατρούγκαλος θα φέρει κάτι καλό στο ασφαλιστικό αλλά είμαστε ανοιχτοί να το συζητήσουμε στη Βουλή».