Τις αντο��ές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, μετά και την αποτυχημένη προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να βρει συμμάχους στα κόμματα της αντιπολίτευσης, θα δοκιμάσουν τα προαπαιτούμενα και το ασφαλιστικό το επόμενο δεκαπενθήμερο.

Ο πρωθυπουργός θα βρεθεί αντιμέτωπος την Τρίτη το μεσημέρι με τους βουλευτές του στην συνεδρίαση της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ.

Μπορεί η συνεδρίαση να γίνεται ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού, ωστόσο ο πρωθυπουργός θα μετρήσει αντιδράσεις για το ασφαλιστικό και τα προαπαιτούμενα που θα έρθουν πριν από τις γιορτές στη Βουλή και θα επιχειρήσει να τις κάμψει.

Σενάρια για τρικομματική με Λεβέντη

Κυβερνητικές πήγες τονίζουν πως η ΚΟ είναι συμπαγής ενώ η κυβερνητική εκπρόσωπος βλέπει ακόμη και διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

«Εκτιμώ ότι, όχι μόνο δεν κινδυνεύει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά ότι -αντίθετα- είναι πολύ πιθανόν και να ενισχυθεί στο μέλλον» δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη στον Real FM.

Μετά την άρνηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης να παράσχουν οποιαδήποτε συναίνεση στην κυβέρνηση, η στάση του Βασίλη Λεβέντη και το επικείμενο ραντεβού του με τον Αλέξη Τσίπρα φούντωσε τα σενάρια ότι η διεύρυνση για την οποία μιλάει αφορά τους 9 βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων, όσο και εάν ο πρόεδρος του κόμματος λέει πως δεν θα δώσει εκβιαστική ψήφο.

Μάλιστα, ο κ. Λεβέντης ισχυρίζεται πως οι βουλευτές που δεν θα ψηφίσουν το ασφαλιστικό είναι 11, φωτογραφίζοντας ουσιαστικά την ομάδα των «53».

Από αυτούς, οι τρεις (Τσακαλωτος, Δρίτσας και Φωτίου) είναι υπουργοί, η Τασία Χριστοδουλοπούλου αντιπρόεδρος της Βουλής και άλλοι ��ξι είναι βουλευτές (Μπαλαούρας, Καββαδία, Καραγιαννίδης, Κατριβάνου Παπαδόπουλος και Σταματάκη).