Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Ανδρέα Παπαμίμικου στην επιστολή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη (την οποία υπογράφει ο εκπρόσωπός του Θεόδωρος Αμπατζόγλου).

Ο γραμματέας της ΝΔ σήκωσε το γάντι που πέταξε ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και απάντησε και στα 2 ερωτήματα που είχε θέσει ο κ. Μεϊμαράκης, για τη μήνυση στην Infosolutions και το κώλυμα του που τον οδήγησε στην παραίτηση από την προεδρία της ΚΕΦΕ.

Όπως τονίζει ο γραμματέας της ΝΔ, για το ζήτημα της μήνυσης αρμόδιος είναι ο πρόεδρος του κόμματος.

Για το θέμα, εξάλλου, της συμμετοχής του στην ΚΕΦΕ διευκρινίζει ότι ο πρόεδρος του κόμματος έχει λάβει σχετική γνωμοδότηση από τη νομική υπηρεσία του κόμματος.

Αναλυτικά η απάντηση του κ. Παπαμιμίκου:

«Έλαβα σήμερα 30.11.15 την χωρίς ημερομηνία και υπογραφή επιστολή σας την οποία φροντίσατε πριν μου τη στείλετε να τη δώσετε στη δημοσιότητα και με αυτή θέτετε δύο ζητήματα.

Επί του πρώτου ζητήματος, όπως πολύ καλά πρέπει να γνωρίζετε, αρμόδιος για την εντολή είναι ο πρόεδρος του κόμματος, ο οποίος εξ όσων έχω πληροφορηθεί έχει δώσει σχετικές εντολές στη νομική υπηρεσία του κόμματος, η οποία χειρίζεται τα νομικά ζητήματα.

Επί του δεύτερου ζητήματος, ο πρόεδρος του κόμματος έχει ζητήσει και έχει λάβει σχετική γνωμοδότηση από τη νομική υπηρεσία του κόμματος. Είναι πρόδηλο ότι όλοι μας, μηδενός εξαιρουμένου, οφείλουμε να σεβόμαστε τη ΝΔ και την ιστορία της».