Κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση… ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ άσκησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά την ομιλία του σήμερα στο Συνέδριο του Ελ��ηνοαμερικανικού Επιμελητηρίου!

Παρότι το οικονομικό επιτελείο της σημερινής αλλά και της ακριβώς προηγούμενης συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (υπό τον κ. Βαρουφάκη τότε) έχει ψηλά στην ατζέντα της την πάταξη της φοροδιαφυγής και εξαπολύει συχνά-πυκνά «βέλη» κατά της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σχετικά με το ίδιο ζήτημα, ο κ. Τσακαλώτος παραδέχθηκε ότι η πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ - στην οποία επίσης συμμετείχε ως γνωστόν - δεν έκανε έγκαιρα πολλά πράγματα για τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά!

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «σε πολλές κοινωνικές τάξεις η φορολογία ήταν εθελοντική» και ότι «ότι πρέπει να δώσουμε την αίσθηση ότι είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα, ότι όλοι συμμετέχουμε στις θυσίες και όλοι θα επωφεληθούμε στις καλύτερες ημέρες».

Εμμέσως πλην σαφώς ο κ. Τσακαλώτος τα έβαλε έτσι με τον προκάτοχό του Γ. Βαρουφάκη, αλλά ουσιαστικά και με τον κ. Τσίπρα. Κι όλα αυτά όταν πυκνώνουν οι ενδείξεις ότι ο ίδιος και η «ομάδα των 53», στην οποία άτυπα θεωρείται επικεφαλής (και είναι η μοναδική ουσιαστικά εστία εσωκομματικής αντιπολίτευσης αυτή τη στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποχώρηση σωρείας στελεχών για την ΛΑΕ), διαφωνούν με την συνέχιση της θέσπισης φορολογικών μέτρων κατά πάντων και ότι ενδέχεται να εκδηλώσουν και δημοσίως την διαφοροποίησή τους…

​​