«Δεν μπορεί να είναι συνεχώς σε αμφισβήτηση η αξιοπιστία της χώρας», επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στην ομιλία του στο 26ο Ετήσιο Συνέδριο «Η ώρα της ελληνικής οικονομίας», που διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο.

Ο κ. Τσακαλώτος κάλεσε μάλιστα τους εταίρους και κυρίως τις χώρες του Βορρά να επιδείξουν και μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης την αλληλεγγύη που έχουν αρχίσει να επιδεικνύουν προς τους πρόσφυγες!

Ο υπουργός Οικονομικών έδωσε έμφαση σ��ην ομιλία του στην ταχύτερα δυνατή επίλυση του ζητήματος του χρέους και συνέδεσε την όποια καθυστέρηση με την αναβολή σημαντικών αποφάσεων για την οικονομία.

«Διότι κάποιος που έχει χρήματα και θέλει να τα ξοδέψει ή να τα επενδύσει στην Ελλάδα περιμένει, γιατί δεν έχει φύγει ο φόβος του Grexit» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, ενώ διατύπωσε αιχμές για τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κάνοντας λόγο για υπουργό του Eurogroup οποίος επιμένει στο «ζήτημα του ηθικού κινδύνου». Όπως επισήμανε, το ζήτημα αυτό «αφορά και αυτούς που δανείζονται και αυτούς που δανείζουν» και συμπλήρωσε ότι «είναι σημαντικό για την Ελλάδα να ξέρει τους κανόνες του παιχνιδιού και ότι αυτοί ισχύουν για όλους».

Ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε επίσης σε «μία κόπωση μεταρρύθμισης όχι μόνον στην Ελλάδα, αλλά σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες», χαρακτηρίζοντας «εξαιρετικά σημαντικό» να βλέπει ο κόσμος τα αποτελέσματα των μεταρρυθμίσεων πριν αρχίσουν να γίνονται άλλες.

«Για να υπάρξει ελπίδα χρειάζεται νέα ισορροπία μεταξύ οικονομικής και κοινωνικής πλευράς της συμφωνίας» τόνισε ο ίδιος.