​Σε τεντωμένο σκοινί ισορροπεί η κυβέρνηση μετά την άρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ να στηρίξουν τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, με τα σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης να δίνουν και να παίρνουν.

Από το Μαξίμου "ξορκίζουν" το σενάριο περί οικουμενικής κυβέρνησης και υποστηρίζουν ότι οι φήμες καλλιεργούνται από εξωθεσμικούς κύκλους που βρίσκονται σε μεγάλη δυσκολία, εξαιτίας του γεγονότος ότι η δικαιοσύνη αρχίζει να διερευνά σοβαρές οικονομικές υποθέσεις, χωρίς κυβερνητικές παρεμβάσεις.

Ωστόσο, πολλοί υποστηρίζουν ότι η πλειοψηφία των 153 βουλευτών δεν θα αντέξει, και οι πρώτες διαρροές θα αρχίσουν όταν οι βουλευτές κληθούν να ψηφίσουν τα επόμενα σκληρά μέτρα.

Λεβέντης: Υπάρχουν 11 βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν θα ψηφίσουν το Ασφαλιστικό

Σήμερα Δευτέρα, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης υποστήριξε μιλώντας στον Γ. Παπαδάκη (ΑΝΤ1), πως υπάρχουν 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι δεν θα ψηφίσουν το Α��φαλιστικό, αναφέροντας ότι πολλοί εξ αυτών ανήκουν στην «ομάδα των 53». Αν ο χρησμός Λεβέντη επιβεβαιωθεί τότε μιλάμε ξεκάθαρα για απώλεια της δεδηλωμένης και ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για εκλογές, οι οποίες μπορεί και να μην διεξαχθούν αν τελικά ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων στηρίξει τον Τσίπρα.

«Το πονηρό σχέδιο Τσίπρα προέβλεπε να τα δώσει όλα στο Προσφυγικό, για να χαλαρώσουν οι δανειστές στο Ασφαλιστικό, διότι ξέρει ότι οι βουλευτές του δεν θα το ψηφίσουν», συνέχισε ο κ.Λεβέντης.

Ο ίδιος διεμήνυσε ότι η Ένωση Κεντρώων, δεν θα δώσει «εκβιαστική ψήφο», ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να στηρίξει την κυβέρνηση, ακόμη κι αν του ζητηθεί από τον πρωθυπουργό.

Ο ίδιος επέμεινε στην άποψη του για οικουμενική κυβέρνηση. «Ζήτησα οικουμενική κυβέρνηση, διότι μόνο έτσι θα βρεθεί λύση. Αυτή η "καρεκλομανία", να μένει κάποιος στην καρέκλα του, χωρίς να κάνει τίποτα, θα καταστρέψει την Ελλάδα. Μόνο με τη Νέα Δημοκρατία έπρεπε να ασχοληθεί (σσ οΤσίπρας) για να γίνει κυβέρνηση. "Εμάς τι να μας κάνεις… τον Θεοδωράκη και τους άλλους”, είπα στον Τσίπρα,... “εσείς που καταστρέψατε την χώρα, πρέπει να συμπράξετε"», πρόσθεσε ο κ.Λεβέντης.

Συνεδριάζει για πολιτικό "μασάζ" η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Στον ΣΥΡΙΖΑ τώρα, παρά την αισιοδοξία ότι η κυβέρνηση θα περάσει με επιτυχία και τον «κάβο» του ασφαλιστικού, υπάρχει και αγωνία, γι’ αυτό και την Τρίτη θα συγκληθεί η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, ώστε ο Αλέξης Τσίπρας να επιχειρήσει πολιτικό «μασάζ» στους βουλευτές του, εν όψει των ψηφοφοριών που έρχονται.

Γεροβασίλη: Δεν ζητήσαμε συναίνεση χωρίς διάλογο

Εν τω μεταξύ, δύο περίπου 24ωρα μετά την σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, κατηγόρησε τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης ότι προσήλθαν στη συνάντηση του περασμένου Σαββάτου από υποχρέωση και μόνο, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν ζήτησε συναίνεση χωρίς συζήτηση.

Η κα Γεροβασίλη, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM" και στην εκπομπή "Δεύτερη Ανάγνωση", είπε ότι η κυβέρνηση ποτέ δεν αποποιήθηκε των ευθυνών της και εξήγησε ότι η πρωτοβουλία της κυβέρνησης ήταν απλώς μια πρόσκληση σε διάλογο για τα μεγάλα ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα, όπως το προσφυγικό και το ασφαλιστικό.

Επίθεση στην κυβέρνηση από Σκρέκα και Γρηγοράκο-Στην αντεπίθεση Παπαδημούλης και Σκουρλέτης

«Η κυβέρνηση δεν έχει προβλήματα, ώστε να καταφεύγει σε στήριξη των πολιτικών δυνάμεων. Δεν μπορούμε να ενοχοποιούμε και να θεωρούμε κίνηση τακτικής την πρόσκληση σε διάλογο», υποστήριξε από την πλευρά του ο υπουργός Περιβάλλοντος, Πάνος Σκουρλέτης στον Alpha 989.
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ παρόλα αυτά δεν φαίνεται να ευαισθητοποιούνται από τα επιχειρήματα της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση τουγαλάζιου βουλευτή Κώστα Σκρέκα στην εκπομπή του Star, «Live U», ο οποίος είπε πως «θα τα ψηφίσουν μόνοι τους αυτά που υποσχέθηκαν». Στο ίδιο ύφος και οι δηλώσεις του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Λεωνίδα Γρηγοράκου, ο οποίος επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα. «Αυτός που μας έλεγε τους ακατανόμαστους χαρακτηρισμούς, να πει ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει» τόνισε ο κ.Γρηγοράκος για τον πρωθυπουργό.

Το όλο σκηνικό απογοήτευσε τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποί��ς μέσω twitter εξέφρασε την δυσαρέσκεια του με την «απροθυμία» της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. «Στην Πορτογαλία, οι Σοσιαλιστές συνεργάζονται με την Αριστερά σε κυβερνητικό επίπεδο. Στην Ελλάδα το ΠΑΣΟΚ, παραμένει δυστυχώς "ουρά" της ΝΔ» έγραψε στο twitter.

Δείτε τις δηλώσεις Λεβέντη στο ΒΙΝΤΕΟ του ΑΝΤ1​​