Αιχμηρή κριτική για την κυβερνητική πολιτική, αλλά και για όσα έχουν διαδραματιστεί στο εσωτερικό της ΝΔ μετά το φιάσκο των εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου άσκησε ο πρώην υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή, Θ.Ρουσόπουλος στην εκπομπή του Star, «Live U».

«Με ενόχλησε πολύ που είχαμε αλληλοκατηγορίες και αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. Ήταν ευτελές το ότι κατηγορούσε ο ένας τον άλλο» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Ρουσ��πουλος, χαρακτηρίζοντας την αναβολή των εκλογών στη ΝΔ «ατυχή συγκυρία».

Ο κ.Ρουσόπουλος, αν και απέφυγε να εκφράσει δημόσια την προτίμηση του όσον αφορά στους τέσσερις υποψήφιους προέδρους της ΝΔ (Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Απόστολος Τζιτζικώστας), ωστόσο υπογράμμισε ότι ο κ.Γεωργιάδης έδειξε τη μεγαλύτερη σοβαρότητα.

Ο κ.Ρουσόπουλος επανέλαβε την άποψη του για την κατάρτιση εκλογικών καταλόγων και την διεξαγωγή εκλογών με βάση αυτούς τους καταλόγους χειρόγραφα, ώστε σε δύο εβδομάδες να έχουν τελειώσει όλα.

Στο ερώτημα «τι θα γινόταν αν δεν διεξάγονταν τελικά εκλογές στη ΝΔ για την ανάδειξη νέου προέδρου», ο κ.Ρουσόπουλος υποστήριξε ότι «θα ήταν καίριο χτύπημα για την παράταξη η μη διεξαγωγή εκλογών».

Όσο για την επιτυχία των όσων προτείνει; Ο πρώην υπουργός Επικρατείας υπογραμμίζει με νόημα ότι χρειάζεται «κοινός νους» και αποκαλύπτει έναν χαρακτηριστικό διάλογο που είχε με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. «Θυμάμαι κάποτε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή στο γραφείο του στην Προεδρία της Δημοκρατίας να μου λέει με θλίψη: “Στην Ελλάδα αγαπητέ Θεόδωρε, ο κοινός νους δεν είναι τόσον κοινός, όσο κοινώς νομίζεται”. Τον επιβεβαιώνει περίτρανα το ίδιο του το κόμμα σήμερα».

Αναφερόμενος στον πρώην πρωθυπουργό κα�� πρώην πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή, ο κ.Ρουσόπουλος αν και παραδέχτηκε ότι έχει εξαιρετική σχέση μαζί του, επέλεξε να μην δημοσιοποιήσει τις απόψεις του πρώην πρωθυπουργού σχετικά με τις εξελίξεις στο κόμμα.

«Δεν είμαι εκπρόσωπος του πια, δεν έχω δικαίωμα να ερμηνεύσω τις απόψεις του» τόνισε ο κ.Ρουσόπουλος, ενώ στο ερώτημα «αν θα έπρεπε τη δεδομένη στιγμή να αναλάβει ο κ.Καραμανλής τη ΝΔ;» o πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος προτίμησε να μην απαντήσει, αναγνωρίζοντας πάντως πως «ο κ.Καραμανλής είναι ο πλέον ικανός από όλους τους αρχηγούς που πέρασαν από τη ΝΔ τις τελευταίες δεκαετίες. Και ο κύριος Μητσοτάκης ήταν, αλλά κυβέρνησε μόνο τρία χρόνια».

Πάντως, ο κ.Ρουσόπουλος εμφανίστηκε αισιόδοξος πως η ΝΔ δεν πάει για διάλυση.

«Στην Ελλάδα ψάχνουμε μεσσίες, αλλά δεν υπάρχουν μεσσίες» είπε στην συνέχεια με νόημα, εκτιμώντας ότι «θα πρέπει να φτιάξουμε καλύτερα τους θεσμούς».

Μιλώντας για την στάση της κυβέρνησης Τσίπρα, ο κ.Ρουσόπουλος τόνισε την ανάγκη συνεργασιών μακριά από μικροπολιτικές.

«Τα τελευταία 5-6 χρόνια είναι η χειρότερη περίοδος που έχει ζήσει η γενιά μου... Μόνο η συνεργασία των περισσοτέρων κομμάτων θα μπορούσε σε αυτή την περίοδο να δώσει λύσεις (στην οικονομία, στο προσφυγικό, και το ασφαλιστικό). Αν ο κύριος Τσίπρας θέλει η χώρα να κυβερνηθεί με σοβαρότητα και αποτελεσματικότη��α, μόνη λύση η κυβέρνηση συνεργασίας με περισσότερα του ενός κομμάτων. Να κάνουν ένα πρόγραμμα να συμφωνήσουν στα βασικά ζητήματα» πρόσθεσε ο κ.Ρουσόπουλος.

ΒΙΝΤΕΟ STAR