​Αποκαλυπτική για τη διαμάχη που είχε με τον Α. Τσίπρα στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών ήταν η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά, μιλώντας στο Mega.

«Χρειαζόταν να γίνει συμβούλιο αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να μας προτείνει δύο επιτροπές, παρακάμπτοντας τις διαδικασίες της Βουλής; Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά», είπε η κα Γεννηματά και περιέγραψε τον καυγά που είχε με τον πρωθυπουργό.

«Ήρθαμε σε διαμάχη όταν ο πρωθυπουργός ήρθε σε αδιέξοδο βλέποντας ότι δεν περνούσε η προσπάθειά του να δημιουργήσει εντυπώσεις και να παραπλανήσει για μια ακόμη φορά τους Έλληνες», είπε και πρόσθεσε:

«Άρχισε να μου κουνά το δάχτυλο και να με ρωτά πόσες περικοπές έχετε κάνει στις συντάξεις. Του είπα ότι έχουν γίνει περικοπές που παραδέχομαι ότι δεν οδήγησαν στη λύση του προβλήματος, αλλά όταν γίνονταν από το ΠΑΣΟΚ υπήρχε ένα τεράστιο έλλειμμα που έπρεπε να αντιμετωπιστεί».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πέρασε μάλιστα στην αντεπίθεση κατηγορώντας ότι ο Α. Τσίπρας έχει την απόλυτη ευθύνη για τις περικοπές που γίνονται σήμερα.

«Εκείνος τις συμφώνησε. Πήρε μία χώρα με πρωτογενή πλεονάσματα και την έφτασε ξανά στην ύφεση και τα ελλείμματα. Του το είπα και οξύνθηκαν τα πνεύματα και η συζήτηση», είπε και συνέχισε:

«Χρειάζεται πολύ μεγάλο θράσος για να κουνάς το δάχτυλο όταν έχεις φέρεις τη χώρα σε αυτό το σημείο και μάλιστα όταν έχεις επιλέξει να τα αντιμετω��ίσεις μόνος σου και έχεις γυρίσει την πλάτη στην εθνική συνεννόηση».

Συνεχίζοντας την σκληρή κριτική, η κα Γεννηματά σημείωσε πως ο πρωθυπουργός έχει την ευθύνη που επέλεξε αυτό το τρίτο σκληρό μνημόνιο και να περάσει νομοσχέδια από τη Βουλή με αυτή τη σύνθεση και με αυτή την πλειοψηφία.

«Θα πρέπει να πείσει τους βουλευτές του και θα πρέπει να πείσει και την τρόικα να κάνει υποχωρήσεις. Γι' αυτό κυβερνά, ας κυβερνήσει όμως επιτέλους. Δεν είναι ευθύνη της αντιπολίτευσης να κυβερνά», τόνισε.