​Αισιόδοξος ότι η σημερινή Σύνοδος Κορυφής με την Τουρκία για το προσφυγικό μπορεί να είναι εποικοδομητική και να δώσει λύσεις στην αντιμετώπιση της σοβαρής αυτής κρίσης, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας, προσερχόμενος στο κτίριο που θα συνεδριάσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι μπορούν να γίνουν βήματα προς την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ, επεσήμανε όμως ότι οι τουρκικές αρχές θα πρέπει να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν, ώστε να μειωθούν οι προσφυγικές ροές, καθώς όπως είπε κανείς δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος του ένα τόσο τεράστιο ρεύμα.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι πριν από λίγες μέρες στο ταξίδι του στην Κωνσταντινούπολη και στην Άγκυρα είχε έναν εποικοδομητικό διάλογο με τον Τούρκο ομόλογό του Α. Νταβούτογλου και με τον πρόεδρο της γειτονικής χώρας Ρ. Τ. Ερντογάν.

Χαρακτήρισε ακόμα τη σημερινή Σύνοδο ως ένα σημαντικό βήμα επίλυσης της προσφυγικής κρίσης, η οποία, όπως είπε, βρίσκεται σε δραματική κορύφωση και γι’ αυτό επείγει η ΕΕ και η Τουρκία να πάρουν γρήγορα μέτρα.

Καταλήγοντας ο Α. Τσίπρας τόνισε ότι η Σύνοδος βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση και εξέφρασε την ελπίδα το σημερινό αποτέλεσμα να είναι ικανοποιητικό για όλους.