«Πρέπει να γίνουν οι εκλογές το συντομότερο δυνατό. Πρέπει να τελειώνουν για να ηρεμήσει η κατάσταση» λέει ο Κώστας Καραμανλής σε όσα στελέχη της ΝΔ τον επισκέπτονται.

Ο πρώην πρωθυπουργός είναι εμφανώς προβληματισμένος από την εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει η ΝΔ τα τελευταία 24ωρα, ωστόσο δεν δείχνει να συμμερίζεται τις θεωρίες συνωμοσίας που έχουν αναπτυχθεί γύρω από το φιάσκο των εσωκομματικών εκλογών.

«Δεν βλέπω δόλο. Δεν μπόρεσαν να χειριστούν ένα τεχνικό θέμα» λέει ο κ. Καραμανλής.

Ο προβληματισμός του πρώην πρωθυπουργού για το μέλλον της παράταξης είναι έντονος. Παρ’ όλα αυτά δεν ενστερνίζεται τα σενάρια διάσπασης που κυκλοφορούν. «Η ΝΔ είναι μεγάλο κόμμα. Δεν είναι εύκολη η διάσπαση και δεν πιστεύω ότι θα συμβεί» σχολιάζει όταν του θέτουν το θέμα οι συνομιλητές του.

Ο κ. Καραμανλής ακούει και τα σενάρια συγκρότησης οικουμενικής κυβέρνησης αλλά δεν τα ενστερνίζεται. «Σε τι ακριβώς θα ωφελήσει τη χώρα η οικουμενική κυβέρνηση; Στο να ψηφίζονται απλώς μνημόνια ή μνημονιακά νομοσχέδια;» αναρωτιέται.

Ωστόσο, ξεκαθαρίζει ότι πιστεύει στην εθνική συνεννόηση και θυμίζει ότι επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ «η ΝΔ στήριξε αρκετά νομοσχέδια».

Τέλος, ο κ. Καραμανλής είναι κατηγορηματικά αντίθετος στα σενάρια μεγάλου συνασπισμού με συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ.

«Σε ποια κυβερνητική πολιτική να συνεργαστούν; Πολιτικά διαφωνούν σχεδόν σε όλα και η χώρα χρειάζεται εθνικό σχέδιο για να πάει μπροστά» επισημαίνει σε όσους προβληματίζονται ο πρώην πρωθυπουργός.