«Ο πρωθυπουργός δεν αναζητά συναίνεση, αλλά συνενοχή και φύλλο συκής» είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία απασφάλισε κατά του Αλέξη Τσίπρα μιλώντας στην εκπομπή Ακραίως στον Σκάι.

«Είναι αστείο ο κ. Τσίπρας, ενώ φρόντισε να εκκαθαρίσει από τη Βουλή εκείνους που έλεγαν και λένε "όχι" στη μείωση των συντάξεων, τώρα να αναζητεί να πουν “όχι” εκείνοι που μείωσαν πρώτοι τις συντάξεις» τόνισε η πρώην πρόεδρος της Βουλής, κάνοντας λόγο για «καθεστωτική αντίληψη» από τον κ. Τσίπρα.

Η κα Κωνσταντοπούλου έβαλε στο «κάδρο» και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον οποίο κατηγόρησε για «θεσμικά παιχνίδια» και πρόσθεσε πως ακόμη δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα «τα πρακτικά του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών του καλοκαιριού που έκανε το “όχι”, “ναι”, αν και τα έχω ζητήσει επισήμως».

Η κα Κωνσταντοπούλου δεν ξέχασε και τον Γιάννη Στουρνάρα, για τον οποίο είπε ότι παραβίασε και παραβιάζει τις θεσμικές του υποχρεώσεις, ενώ πρόσθεσε ότι ο Γιάννης Δραγασάκης «βρίσκεται στην αγκαλιά ενός συστήματος που ξέπλυνε τις τράπεζες».

Η συνέχεια είχε στο μενού τον διάδοχό της Νί��ο Βούτση. Η κα Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι ούτε ο ίδιος αλλά ούτε και ο Αλέξης Τσίπρας είχαν την οιαδήποτε αντίρρηση ή είχαν εκφράσει κριτική για την Επιτροπή Αλήθειας, αντίθετα «παρευρίσκονταν και στην έναρξη των εργασιών της».

«Ακόμη δεν έχει απαντήσει ο Αλέξης Τσίπρας γιατί τα πορίσματα δεν τα έχει χρησιμοποιήσει και έφερε το χειρότερο μνημόνιο. Γιατί προσπαθεί με κουτοπόνηρο τρόπο μέσω του προέδρου της Βουλής να σταματήσει τις εργασίες της επιτροπής. Ο κ. Βούτσης παρέλαβε τα πορίσματα από τα χέρια μου και η πρώτη του κίνηση ήταν να τα "κατεβάσει" από το site της Βουλής» πρόσθεσε η κα Κωνσταντοπούλου, η οποία μάλιστα είπε χαρακτηριστικά πως ο κ. Βούτσης «λύσσαξε να θάψει την Επιτροπή».

Τέλος, η πρώην Πρόεδρος της Βουλής ξεκαθάρισε ότι δεν εγκαταλείπει την πολιτική και προανήγγειλε πρωτοβουλίες: «Έχω ήδη αναλάβει ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για να αναδειχθούν νέες δυνάμεις, αλλά και σε επίπεδο εσωτερικό θα αναλάβω πρωτοβουλίες. Προς την κατεύθυνση αυτή υπάρχουν πολλοί άνθρωποι διαθέσιμοι και αποφασισμένοι να συμβάλουν. Πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για να μην αφεθεί η κοινωνία στα νύχια και στα δόντια αυτών που την κατασπαράζουν».