Άγνωστα και σπαρταριστά περιστατικά από τη σύσκεψη των προέδρων έδωσε ο Βασίλης Λεβέντης μιλώντας στο Mega, περιγράφοντας το πώς έζησε τη χθεσινή συνάντηση των αρχηγών με τον δικό του, μοναδικό τρόπο.

Ο πρόεδρος Ένωσης Κεντρώων ξεκίνησε περιγράφοντας την εμπειρία του από τη χθεσινή σύσκεψη σε μία φράση: «Εγώ συνηθίζω να κουβεντιάζω γρήγορα, η χθεσινή σύσκεψη ήταν τα ζώα μου αργά».

Ο κ. Λεβέντης είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας μιλούσε για περισσότερο από μιάμιση ώρα στο ξεκίνημα της σύσκεψης και το πρώτο διάλειμμα έγινε για ν�� πάνε… στην τουαλέτα. «Όταν γυρίσαμε, μίλησε για άλλα 45 λεπτά» πρόσθεσε κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι μιλούσε χωρίς να λέει κάτι επί της ουσίας.

Ο ίδιος, αποκάλυψε ότι πρότεινε στον κ. Τσίπρα τη δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης αλλά ο πρωθυπουργός «ξέκοψε» τη συζήτηση λέγοντας πως «η κυβέρνηση είναι σταθερή και δεν πρόκειται να κάνω αλλαγή κυβερνητικού σχήματος».

Η απάντηση του κ. Λεβέντη ήταν… όλα τα λεφτά: «Μ' αυτό το πλευρό να κοιμάσαι! Θα καταρρεύσεις»!

Συνεχίζοντας, τόνισε ότι θα συμμετέχει σε οικουμενική κυβέρνηση μόνο αν συμμετέχει και η ΝΔ αλλιώς «να συρθώ σε ρόλο τσόντας, δεν θα το δεχθώ».

«Προσπαθεί να με πείσει ότι είμαι η τελευταία γραμμή εκβιασμού. Ν�� με κάνει να πιστέψω ότι αν δεν συνεργαστώ θα φύγουμε από το ευρώ. Και ότι είμαι εγώ ο μοιραίος που πρέπει να τη σώσει» είπε για τον κ. Τσίπρα ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Ο κ. Λεβέντης χαρακτήρισε «γελοίο θέαμα» το γεγονός ότι «ενώ έχουν υπογράψει όλοι τις μειώσεις των συντάξεων, βάλαμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να βγάλει ανακοίνωση ότι δεν θα κοπούν συντάξεις»!

Τέλος, ο κ. Λεβέντης καυτηρίασε τη στάση του Σταύρου Θεοδωράκη στη σύσκεψη, λέγοντας ότι «έπαιζε όλη την ώρα με το κινητό του».