Όταν ο Αλέξης Τσίπρας καλούσε πριν από μερικές μέρες τα κόμματα της αντιπολίτευσης να λάβουν μέρος σε σύσκεψη πολιτικών αρχηγών, ο στόχος ήταν η συναίνεση.

Τελικά, μετά από μία σύσκεψη που χαρακτηρίστηκε από ένταση και καυγάδες, η συναίνεση πήγε… περίπατο!

Η μαραθώνια σύσκεψη των 6 ωρών δεν κατέληξε με λευκό καπνό στα «καυτά» θέματα του ασφαλιστικού και της συνταγματικής αναθεώρησης. Ειδικά για το πρώτο, οι τόνοι ανέβηκαν στα ύψη με τον πρωθυπουργό να κάνει σκληρή επίθεση στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που είπαν «όχι» και στις δύο επιτροπές.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τους πολιτικούς αρχηγούς να υπογράψουν κοινή ανακοίνωση που θα έκανε λόγο για μη μείωση των συντάξεων, κάτι όμως που αρνήθηκαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι.

Ο πρωθυπουργός πέρασε στην αντεπίθεση τονίζοντας πως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κρατούν υπονομευτική στάση και έκανε λόγο για έλλειψη σοβαρότητας από αυτούς που έχουν «την αποκλειστική ευθύνη για την οικονομική, θεσμική και ηθική εξόντωση του ελληνικού λαού τα τελευταία πέντε χρόνια». Παράλληλα, φέρεται να δήλωσε πως αν επιμείνουν στην άρνησή τους, θα το εκλάβει ως ένδειξη ότι θέλουν να μειωθούν οι συντάξεις.

Χαρακτηριστικό της έντασης είναι το «σκληρό ροκ» μεταξύ της Φώφης Γεννηματά και του Αλέξη Τσίπρα όταν έγινε η συζήτηση για το ασφαλιστικό αλλά και -εν συνεχεία- οι «απειλές» του Πάνου Καμμένου για εξεταστική για το PSI! Ο Γιάννης Πλακιωτάκης, από την πλευρά του, δήλωσε μετά τη σύσκεψη ότι «ο βασιλιάς είναι γυμνός».

Τελικά, μετά το τέλος της σύσκεψης εκδόθηκε ανακοίνωση από την Προεδρία της Δημοκρατίας, την οποία δεν υπέγραψαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.