Τη δήλωση του πρωθυπουργού μετά από το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών σχολίασε με δήλωσή του ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης.

«Σύντομα θα αποτελέσει ένα κακό παρελθόν για την πατρίδα μας», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης και καλεί τον Α. Τσίπρα να παραιτηθεί αν δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του.

Πρόσθεσε επίσης ότι αν και η ΝΔ βρίσκεται εν μέσω μια δημοκρατικής εσωκομματικής διαδικασίας για την ανάδειξη νέου προέδρου, παραμένει η μόνη πολιτική δύναμη στη χώρα με την εμπειρία και τη γνώση να διαπραγματευτεί με τους εταίρους μας προς όφελος των Ελλήνων πολιτών.

«Θα περίμενα από τον κ. Τσίπρα που επέβαλε το σκληρότερο τρίτο μνημόνιο και που οδηγεί την οικονομία στη λάθος κατεύθυνση, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον αφανισμό και θέτει τη χώρα σε κίνδυνο, εκτός από μια ειλικρινή συγγνώμη, περισσότερη αυτογνωσία και ταπεινότητα», τονίζει ο κ. Μητσοτάκης και καταλήγει:

«Ο κ. Τσίπρας που χώρισε την ελληνική κοινωνία σε 'υπερήφανους διαπραγματευτές' και 'προσκυνημένους γερμανοτσολιάδες' και δίχασε το λαό όσο κανένας πολιτικός από τη μεταπολίτευση και μετά, θα αποτελεί σύντομα ένα κακό παρελθόν για την πατρίδα μας».