​Έντονο παρασκήνιο και στιγμές που οι τόνοι ανέβηκαν αρκετά είχε το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Α. Τσίπρα να επιδιώκει την ελάχιστη δυνατή συναίνεση στο ασφαλιστικό, το προσφυγικό και τη συνταγματική αναθεώρηση.

Στις έξι δραματικές ώρες που εξελισσόταν η συνεδρίαση, ο πρωθυπουργός προσπάθησε να πείσει τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς στην συγκρότηση μιας διακομματικής επιτροπής για το ασφαλιστικό και επιχείρησε να τους δεσμεύσει για το αν συμφωνούν ή όχι με τις περικοπές συντάξεων, όμως από την αρχή φάνηκε πως η άλλη πλευρά δεν είχε πάει στο τραπέζι με συμβιβαστική διάθεση.

Κάποια στιγμή μάλιστα ο Α. Τσίπρας φαίνεται να εξοργίστηκε από την αδιάλλακτη στάση των συνομιλητών του και τους είπε:

«Έχετε το θράσος να λέτε ότι αυτό είναι το χειρότερο μνημόνιο όταν επί των ημερών σας έγιναν τέτοιες μειώσεις στις συντάξεις; Αν δεν συνυπογράψετε το κοινό ανακοινωθέν θα είναι σαν να θέλετε τη μείωση των συντάξεων».

Μάλιστα κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι ενώ η κα Γεννηματά είχε διαμηνύσει ότι δεν θα συζητήσει το ασφαλιστικό, κάποια στιγμή βγήκε από την αίθουσα και όταν επέστρεψε εμφανίστηκε να έχει αλλάξει γνώμη.

«Να σου θυμίσω πόσες φορές υπογράψατε μείωση συντάξεων από το 2010 έως το 2012; Περίπου 10 φορές. Και αρνείστε εδώ που σας ζητώ να μπείτε σε μια εθνική γραμμή για μη μείωση των συντάξεων», της είπε ο Α. Τσίπρας για να του απαντήσει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ότι έγινε βουλευτής τον Ιανουάριο.

Τότε ο πρωθυπουργός φανερά εκνευρισμένος της είπε:

«Δηλαδή, δεν ήσουν υπουργός του ΠΑΣΟΚ όταν μειώνονταν οι συντάξεις;», κι εκείνη του απάντησε: «Και τι σημαίνει αυτό που λες; Ότι ήταν λάθος του ΠΑΣΟΚ»;