Απόλυτα ενδεικτικό του κλίματος καχυποψίας αλλά και υποβόσκουσας έντασης που υπάρχει στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών είναι το «θερμό» επεισόδιο που ξέσπασε λίγο μετά που έκλεισαν οι πόρτες της –κεκλεισμένων των θυρών- σύσκεψης, ενώ και μέσα στην αίθουσα που συνεδριάζουν οι πολιτικοί αρχηγ��ί τα πράγματα δεν είναι πιο ήρεμα.

Όλα ξεκίνησαν όταν η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη έκανε –ενώπιον του Γιώργου Κουμουτσάκου και του Τέρενς Κουίκ- μία παρατήρηση για το ασφαλιστικό.

«Δεν είναι δεσμευτική η ημερομηνία ψήφισης για το ασφαλιστικό. Θα ανοίξει σήμερα και το θέμα ο πρωθυπουργός» είπε η κα Γεροβασίλη, με τον κ. Κουμουτσάκο να… ξεκόβει τη συζήτηση.

«Ξεκίνησε η συζήτηση των αρχηγών. Η δημιουργία κλίματος είναι υπονομευτική (σ.σ.: εννοεί για τη διαδικασία). Να σεβαστούμε θεσμικά την υπό εξέλιξη διαδικασία. Ερχόμαστε να ακούσουμε» είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

Σε εκείνο το σημείο παρενέβη με ενοχλημένο ύφος ο Τέρενς Κουίκ: «Είναι τραγική αυτή τη συμπεριφορά από ένα διπλωμάτη. Σας παρακαλώ!».

«Εγώ σε παρακαλώ» αποκρίθηκε ο κ. Κουμουτσάκος, «να μη διακόπτεις».

Θέλοντας να σβήσει τη φωτιά που άθελά της άναψε, η κα Γεροβασίλη παρενέβη για να δηλώσει: «Εγώ ενημέρωσα για τα ήδη εξαγγελθέντα ως πρόθεση της κυβέρνησης. Δεν ήταν προσπάθεια χαλιναγώγησης. Δεν είναι αυτός ο ρόλος μου».

Λίγο αργότερα, πληροφορίες αναφέρουν ότι σε μια ακόμα στιγμή έντασης, ο Α. Τσίπρας απευθύνθηκε σε υψηλούς τόνους στους αρχηγούς των υπόλοιπων κομμάτων λέγοντας:

«Έχετε το θράσος να λέτε ότι αυτό είναι το χειρότερο μνημόνιο όταν επί των ημερών σας έγιναν τέτοιες μειώσεις στις συντάξεις; Αν δεν συνυπογράψετε το κοινό ανακοινωθέν θα είναι σαν να θέλετε τη μείωση των συντάξεων».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός πιέζει για την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος, τουλάχιστον για το θέμα του προσφυγικού, αν δεν επιτευχθεί τελικά μια συμφωνία για την καυτή πατάτα του ασφαλιστικού.

«Όχι» σε Τσίπρα από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ - Έκρηξη Λεβέντη: Τον υπονομεύετε για μικροπολιτικές σκοπιμότητες

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ είπαν «όχι» στις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα για τις δύο επιτροπές: για το ασφαλιστικό και τη συνταγματική αναθεώρηση.

Το Ποτάμι, εξάλλου, είπε «όχι» στην επιτροπή για το ασφαλιστικό αλλά άφησε ανοικτό το παράθυρο για τη συνταγματική αναθεώρηση υπό τον όρο να ψηφιστεί εντός του 2016 ένας εκλογικός νόμος.

Ωστόσο, μετά τα τρία «όχι» και το ένα «ίσως», ήρθε και μία… έκρηξη!

Ο Βασίλης Λεβέντης άσκησε σκληρή κριτική στους πολιτικούς αρχηγούς κατηγορώντας τους ότι υπονομεύουν τον Αλέξη Τσίπρα για μικροπολιτικές σκοπιμότητες.Όπως τόνισε ο ίδιος, το Grexit δεν έχει φύγει ακόμη από το τραπέζι και «πρέπει να γίνει οικουμενική κυβέρνηση με τεχνοκράτες υπουργούς, στην οποία δεν νοείται να μη συμμετέχει η ΝΔ».