​«Το ενδεχόμενο να παρεισφρήσουν κάποιοι τζιχαντιστές στις προσφυγικές ροές δεν δικαιολογεί το “κλείσιμο των συνόρων”». Αυτό επεσήμανε την Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, σε συνέντευξη που παραχώρη��ε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Πρέπει να επιλύσουμε το πρόβλημα στις εμπόλεμες ζώνες, να επιλύσουμε αυτό που προκαλεί τις μεταναστευτικές ροές» τόνισε ο υπουργός, επαναλαμβάνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση τάσσεται κατά των φρακτών και κατά του κλεισίματος των συνόρων.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε την ανθρωπιστική διάσταση των προσφύγων στο όνομα της τρομοκρατίας», πρόσθεσε ο υπουργός, υπενθυμίζοντας την σχετική προειδοποίηση που απηύθυνε η Ύπατη Αρμοστεία του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες.

Στο ερώτημα σχετικά με το ενδεχόμενο ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, ο φερόμενος εγκέφαλος των επιθέσεων του Παρισιού, να πέρασε από την Ελλάδα, ο κ. Τόσκας απάντησε πως «θα ήταν πάρα πολύ επισφαλές να προβαίνουμε σε υποθέσεις (…) και να λέμε ότι τρεις, τέσσερις ή πέντε τζιχαντιστές πέρασαν από την Ελλάδα».