Μερίδιο ευθύνης για τη σκληρή στάση που δείχνουν ορισμένες χώρες της ΕΕ στο θέμα της προσφυγικής κρίσης καταλογίζει στον γερμανό υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε ο π��όεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μ. Σουλτς.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε φέρει μερίδιο ευθύνης στην όλο και μεγαλύτερη έλλειψη αλληλεγγύης στην Ευρώπη, λέει ο κ.Σουλτς στο νέο τεύχος του περιοδικού Der Spiegel που κυκλοφορεί αύριο Σάββατο. «Η σκληρή στάση ορισμένων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων στην προσφυγική κρίση δεν στρέφεται τόσο εναντίον της 'Ανγκελα Μέρκελ ή του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, όσο εναντίον κάποιων συγκεκριμένων ανθρώπων στην Βίλχελμστρασε του Βερολίνου (σσ. όπου βρίσκεται στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών)», επισημαίνει ο κ.Σουλτς, "καρφώνοντας" τον κ.Σόιμπλε.

«Αναμφίβολα για πολλούς (σσ ο Σόιμπλε) προκαλεί», λέει ο κ.Σουλτς και προσθέτει: «Τώρα πληρώνουμε το λογαριασμό γι' αυτή τη συμπεριφορά» κατά τη διάρκεια της ευρωκρίσης. Το διάστημα εκείνο, σύμφωνα με τον ίδιο, ορισμένοι από τη Γερμανία ήθελαν να δείξουν τη δύναμή τους και αρέσκονταν στο να επιβάλουν σε άλλους να μάθουν από το γερμανικό παράδειγμα.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στηρίζει τις προσπάθειες που καταβάλει ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ να αποσπάσει μεγαλύτερη ευελιξία στην τήρηση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle .